Jídlo a stravování

CITRON – zázrak přírodní léčby rakoviny prsu

Dnes se zaměříme především na ženy, které bojují s rakovinou prsu či jí chtějí účinně předcházet. Avšak než se zaměříme na citron a citrusové plody obecně, zkusíme si nastínit pár faktů, které můžete dělat již dnes a tím maximálně podpořit své zdraví.

Ve studii z roku 1940 od Dr. Franka Apperlyho se uvádí, že v porovnání rovníkových oblastí a oblastí severu je velká propast v počtu úmrtí na rakovinu a to až o 85% vyšší výskyt v oblastech severských. Výzkum zapadl do chvíle, než po 25 letech jiný potvrdil spojitost rakoviny prsu a tlustého střeva a nedostatku slunečního svitu a s tím spojeného nedostatku vitamínu D! Jedna studie pak dokonce dokázala vyčíslit počet žen, které mohli předejít rakovině prsu – bylo to ohromné číslo v řádu statisíců. A tuto skutečnost „moderní věda“ zcela ignorovala.

Pro Vaše zdraví zkuste naše rady – optimalizujte svůj jídelníček a to zejména se zaměřením na následující potraviny, kterými obohaťte svůj život:

1)Green food – zelené potraviny

Slýcháme to ze všech stran. Chlorella, Spirulina, Zelený ječmen či dokonce čerstvé seno. Nesmějte se, matka příroda ví, co dělá. A darovala nám prostředky, jak podpořit své zdraví, teď je jen na nás, zda je využijeme či odmítneme.

2) Vitamín C

Nemyslete však na umělé preparáty, tím si nepomůžete. Důležitý je příjem vitamínu C v naprosto čisté formě, v jeho přírodní formě v ovoci 😉 Zkuste si každý den ráno přibalit do práce pomeranč. Je to na Vás.

3) Vláknina – základ zdraví

Tohle se Vám bude líbit, nejen že se obrníte proti rakovině, ale můžete i shodit pár kilo;-) A jak že to funguje? Vláknina sama o sobě je nestravitelná složka potravy, která však navozuje pocit sytosti a přitom tělu nedodává žádnou energii! Navíc napomáhá snižovat hladinu „špatného“ cholesterolu. Ale dost již teorie, pokud si dáte sušené ovoce, mandle, hrušku či hnědou rýži nebo luštěniny vězte, že díky těmto potravinám se doslova napumpujete vlákninou. Nestojí to za to?

4) Radost ze života

Sice nehmatatelná část, nicméně stejně jako pohyb na čerstvém vzduchu, nejpodstatnější část našeho života. Radujte se ze života, usmívejte se, budujte dobré vztahy s rodinou, buďte s přáteli či vykonávejte oblíbenou činnost či své hobby. Vyhnete se stresu a navíc uděláte něco pro své zdraví! Pokud k tomu přidáte otevřenost, máte vyhráno!

Ale zpět k citronu, respektive látce limonoid. Právě tato látka obsažená v kůře citronu brání růstu buněk rakoviny prsu! Proto je doporučeno konzumovat nejen dužinu, ale i kůru;-) Ovšem pozor, nikoliv tu napuštěnou toxiny. Ideálně citrony v BIO kvalitě nebo domácí, doma vypěstované!

Nejjednodušší je kůru omýt vlažnou vodou, nechat oschnout a poté nastrouhat, usušit a skladovat na temném a suchém místě! A co s ním? Stačí kůru přidat do domácích polévek, omáček či pokrmu, kam se hodí. Vaše kuchyně dostane zcela jiný rozměr.

Média Vám tuto zprávu nepřinesou, lobby farmaceutických firem je silné, nicméně mnohé výzkumy předpovídají, že dlouhodobým užíváním je kůra z citronů a v ní obsažené látky účinnější než současné onkologické léky.Navíc nejsou známy žádné vedlejší účinky;-) Tudíž za zkoušku nic nedáte!

A pokud chcete mít vlastní citronovník doma, zkuste si ho vypěstovat. Dopřejte mu maximální péči a on se o Vás již postará!

Důležitý je výběr správné sazenice, ne všechny je vhodné pěstovat doma. Obraťte se proto v první řadě na odborníka, který Vám poradí, jak začít. Poté si zvolte přenosnou nádobu, aby mohl Váš keřík v létě nasávat životadárné slunce a v zimě přezimovat v teple domova. Pokud máte skleník, zimní zahradu či tzv. tranšej, můžete ho mít po celý rok „skoro“ venku. Citronovník nesmí přemrznout!Citrusy vyžadují zejména v růstové periodě dostatek tepla a světla; teploty by ale neměly přestoupit 40 až 45 °C a v zimě by naopak neměly klesnout pod –3 až –5 °C. Vhodný substrát seženete dnes již v každém specializovaném obchodě. Ovšem a co je zásadní, vyhněte se přelití! Mohl by Vám velmi snadno uhnítL Stačí pravidelně rosit a přihnojovat. Váš citronovník Vás bude milovat.

Nyní je to již jen a jen na Vás. Vše pro Vaše zdraví.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button