Zdravé tipy

Zázrak pro ženy jménem kontryhel

Kontryhel by se dal nazvat „nejlepší přítel žen“. Menstruace, těhotenství, období klimakteria či mykózy. Všechny obtíže zvládne kontryhel, vcelku nenápadná a přesto velmi účinná bylinka. Pokud Vám někdy babička vyprávěla, jí „husí“ nožka pomohla v mládí, pak mluví taktéž o kontryhelu. Má mnoho jmen, nicméně všechny spojuje jedno – účinná bylinka na „ženské“ problémy.

V léčitelství se užívá nať či list, kdy list je násobně účinnější. Sběr probíhá od období květu až do září či října. Skladujeme v temných prostorách tak, aby nedošlo ke znehodnocení.

A co že to vlastně léčí? Nejúčinnější složkou jsou třísloviny, hořčiny, organické kyseliny a fytosteroly. Velmi záhadnou složkou jsou fytohormony, tedy látky rostlinného původu, které stimulují procesy uvnitř našeho organismu, které jsou řízeny hormony.

Velmi povzbudivě působí výrok, který vyřkl švýcarský léčitel Künzle. Ten tvrdí, kdyby ženy hojně užívaly kontryhelový čaj v průběhu celého života, od puberty až po ukončení klimakteria, dvě třetiny všech „ženských“ operací by nebyly nutné. Zajímavé, co myslíte?

My dodáme, že léčba přírodními přípravky z kontryhelu nemá žádné vedlejší účinky. I při mnohaletém užívání Vás rozhodně nijak neohrozí, ba naopak, čtěte dále a dozvíte se, na co všechno Uznávaný švýcarský léčitel Künzle tvrdil, že kdyby ženy hojně užívaly kontryhelový čaj v průběhu celého života, od puberty až po ukončení klimakteria, dvě třetiny všech „ženských“ operací by nebyly nutné.

Kontryhel je bylinkou s širokým využitím. V prvé řadě velmi příznivě již samotná bylinka působí na psychiku ženy. Dodává jistotu, zpevňuje mysl a potlačuje nervozitu, nespavost či úzkostné pocity.

To však není vše. Díky protizánětlivým účinkům potlačuje dopad chronických zánětů vaječníků, využívá se jak ve formě sedacích koupelí, tak ve formě výplachů. Dámy, pokud Vás trápí kvasinková infekce, nevěřte medikaci a zkuste odvar z kontryhelu. Ničí původce infekce, tlumí svědění a velmi účinně upravuje mikroflóru uvnitř pochvy, čímž zabrání dalším obtížím.

Velmi jej ocení ženy, které se právě nacházejí v období klimakteria. Tato úžasná bylinka, kterou kontryhel bez pochyb je, dokáže vyrovnávat hladinu hormonů a tím nastolit rovnováhu v organismu po čas výkyvů.

Doma si můžete připravit vlastní sedací koupel, když 200 g bylinky necháme přes noc louhovat ve studené vodě. Poté zahřejeme na příjemnou teplotu a vlijeme do čisté vody. Uvidíte, že po několika aplikacích se budete cítit plná síly, zdravá a krásná.

A pokud Vás trápí, že nemůžete otěhotnět, představíme Vám 2 recepty na čaje, které Vám mohou pomoci otěhotnět. Ale tím rozhodně jejich účinnost nekončí!

Čaj na otěhotnění báby Radnické

Připravte si směs ze 70g heřmánku, 150g dobromysli (oregana), 50g slézu, 150g šípku, 100g macešek, 100g jablečníku, 150g čekanky, 100g mařinky, 200g řebříčku, 200g meduňky.

Hrst bylinek dejte do 300 ml vody, nechte přejít varem, promíchejte a louhujte 15 minut. Pijte nejlépe nalačno – 30 minut před snídaní a večer 30 minut před spaním. Měl by pomoci upravit cyklus a prokrvit sliznici dělohy. Musí se vypít nejméně jedna dávka.

A když to nejde, zkuste posílit své naděje unikátní čajem na neplodnost.

Čaj na neplodnost

Připravte si směs 240g řebříčku, 60g květů černého bezu, 30g jmelí, 30g zeměžluči, 30g máty peprné, 20g máty kadeřavé, 20g natě mařinky vonné, 20g natě mateřídoušky, 20g oddenku puškvorce.

Do 1 litru vody vhodíme 10g směsi a pod pokličkou vaříme 1 minutu. Necháme louhovat do vychladnutí, scedíme a uschováme v chladnu. Pijte 3x denně 1 dcl před jídlem a stejné množství asi 1 hodinu po jídle.

Pevně věříme, že kontryhel Vám pomůže od nemoci a „ženských“ obtíží a případně přinese radost v podobě vytouženého potomka. Děláme to pro Vás – přírodní cestou.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button