Péče o tělo

Zatočte s akné jednou provždy s těmito tipy

Akné, pro mnohé pohroma, která poznamená celý náš život. Potrápí jak teenagera, tak vyzrálou pleť a bojovat s ní je někdy nad naše síly. Dnes si představíme pár tipů a triků, které Vám v boji pomohou. Udělejte maximum pro své zdraví.

Při nedostatečné a nesprávné hygieně se bakterie přítomné na kůži množí, pronikají do hlubších vrstev naší kůže rozšířenými póry, kde pak způsobují zánět – akné.

Než si představíme účinné triky, zaměříme se na léčivé bylinky, které Vám mohou být nápomocné. Stačí danou bylinku nechat louhovat ve vodě a poté užívat jako čistící pleťovou vodu.

Měsíček lékařský má silné dezinfekční účinky, hodí se k očistě od bakterií a virů. Kontryhel není pouze „ženskou“ bylinkou. Má skvělé hojivé účinky a spolu s hřebíčkem podporuje prokrvení pokožky. Rozhodně neopomíjejte heřmánek, který pokožku uklidňuje a stahuje póry.

Přidáme Vám zajímavý tip na domácí peeling, který provádějte pravidelně 2x týdně. Stačí smíchat 200 g ovesných vloček s bílým jogurtem a nechat 10 minut nabobtnat. Poté naneseme na pleť a jemným kroužením masírujeme pokožku. Je to jednoduché a účinné.

Pokud potřebujete shojit drobné ranky či pozůstatky zanícených ran, pak využijte léčivou sílu jitrocele. Čerstvý list rozdrťte v hmoždíři na kaši a přidejte silný odvar (stačí pár kapek) jitrocele. Takto připravenou hmotu naneste na problémové místo a nechte chvíli působit.

A nyní již slibované rady, jak si zajistit zdravou, pevnou a svěže vypadající pokožku obličeje.

 

  1. Nedotýkat se obličeje

Sice to může znít bláznivě, ale právě tento zlozvyk způsobuje nejčastěji zanícení pórů. Vzpomeňte si, čeho všeho se Vaše ruce dotýkaly a co všechno se Vám může dostat na obličej. Stačí jen drobný dotek a akné je v zárodku. Proto nepodceňte pravidelnou hygienu a ruce si umývejte častěji.

 

  1. Nemačkejte zanícené ranky

Každý to dělá – instinktivně sahá po rance, jen aby se zbavil pupínku. Ale zkuste to párkrát omezit, jen tím zhoršíte Vaše problémy. Potřísněná pokožka totiž přejímá bakterie z čerstvě otevřené rány. Tudíž si příliš nepomůžete. Zkuste najít jinou cestu.

 

  1. Pečujte o svou pleť

Velmi důležitá součást naší hygieny. O pleť pečujte alespoň 2x denně. Vyzkoušejte bylinky, domácí kosmetiku či přírodní krémy. Očista pokožky je velmi důležitá, zejména pak večer, kdy je naše pokožka velmi citlivá.

 

  1. No stress

Vyhněte se stresu. Nejen osobní, ale i duševní hygiena je velmi důležitá. Nadměrná zátěž organismu vyvolá zánětlivé onemocnění, kam akné spadá. Zkuste si zacvičit, zrelaxovat u oblíbené knížky či se projděte na čerstvém vzduchu. A závěrem – dopřejte si dostatek spánku. Ideálně od 6 do 8 hodin denně tak, abyste se ráno probudili čerství a plni sil do dalšího dne.

 

Závěrem snad jen, zkuste se zeptat Vašich babiček, co všechno podstoupili při péči o pokožku. Mnohá Vám dodá zaručený receptík pro zdravou pleť. Důvěřujte v sílu přírody a zachovejte tradiční medicínu i pro další generace!

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button