Zdravé tipy

Sezona plná hmyzu se pomalu blíží: Naučte se, jak ho odradit přírodní cestou

Otázka za všechny peníze – co dělat, aby se vám vyhnul otravný hmyz? Naši „milí přátelé“ jsou všude a s přibývajícím teplem nás čeká opět nekonečný boj proti nim. V dnešní době je to stále větší problém, jelikož se umějí dobře adaptovat na nově vzniklé podmínky a prostředky, jsou také mnohem četnější, než tomu bývalo kdysi.

Naštěstí existuje mnoho různých přírodních způsobů, jak je odpudit a nyní zjistíte, že plno odpuzujících produktů máte i ve vaší kuchyni, jen jste netušili, že se dají využít i tímto způsobem.

1. Koření

Mnoho druhů koření je velice užitečných a účinných při očistě domu proti hmyzu. Stačí vám jen smíchat sušené lístky máty, černý mletý pepř, chilli, skořici a sušený česnek. Ingredience dobře promíchejte a nasypte na různá místa, ideálně do rohů po celém domě. Nemusíte se bát nepříjemného zápachu, jelikož sušený česnek není cítit a plně ho přebije příjemná vůně máty se skořicí. Aby byla vůně ještě lepší, může se do směsi přidat sušená levandule nebo listy vavřínu.

2. Domácí sprej

Domácí sprej se skládá z 50 ml jablečného octa, 50 ml vody, 50 ml vodky a 7 kapek citrónové silice. Všechny ingredience nalijte do rozprašovače a dobře promíchejte. Sprej nastříkejte k balkónu, do rohů a do oblasti poblíž oken.

3. Citrusy proti hmyzu

Další sprej se vyrábí z nevyužitých částí citrónů a pomerančů, respektive z jejich kůry. Slupky tak nevyhazujte do popelnice, ale vyrobte si z nich sprej proti hmyzu. Do hrnce dáme slupky z citrusů a zalijeme je malým množstvím jablečného octa a vody – slupky by měly plavat. Směs přivedeme k varu a vaříme po dobu pěti minut. Jakmile směs zchladne, nalijeme jí do spreje a použijeme stejným způsobem, jako ve druhém případě.

Pokud máte hmyzu a mravenců už dost, určitě vyzkoušejte tyto domácí přípravky a dejte jim jednou pro vždy sbohem.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button