Zdravé tipy

Revoluční molekulární senzor dokáže prozradit všechny informace o potravinách

Molekulární senzor SCiO je novým zařízením na trhu, které se stalo zhmotněním revoluční myšlenky, jak zjistit kompletní informace o každé potravině. Zařízení je startupovým produktem z izraelské dílny a dokáže vám dokonce povědět, zda pilulka obsahuje slibované látky, zda jsou šaty opravdu z přírodní bavlny či vše o výživových hodnotách banánu.

SCiO pracuje s molekulárním čidlem, který nasnímá vámi zvolený produkt a poté vytvoří seznam jeho vlastností. Mini přístroj by měl být kompatibilní se všemi smartphony, na které odesílá získané informace o chemickém složení a vlastnostech výrobku.

ScioScanner0-657x360

Jedná se o první molekulární snímač o velikosti dlaně a za jeho vznikem stojí Dr. Sharon, který říká: ,,Toto zařízení má velmi jednoduché ovládání a rychle a přesně vám prozradí, kolik kalorií přijmete v nasnímaném jídle, z jakého materiálu jsou džíny, nebo kolik cukru je ve vašem pití.“

Navíc díky technologii NIRS (near infrared spectroscopy) se skener nemusí dotknout vašeho produktu. Jedinou věc, kterou musíte udělat, je přiblížit snímač k produktu, o kterém se chcete zjistit více informací. Pomocí molekul světla dokáže vytvořit přesný popis a poté vytvořit seznam vlastností daného výrobku.

xxl_ScioScanner-970-80

Tento senzor bude vaším pomocníkem třeba při pravidelném nákupu v supermarketu, nákupu oblečení nebo návštěvě vaší oblíbené restaurace. Tvůrci tvrdí, že jakmile snímač jednou vyzkoušíte, stane se nenahraditelnou součástí vašeho života.

Scanning-leaves-webSCiO funguje hlavně díky nashromážděným datům od samotných uživatelů. Tedy čím více lidí přístroj používá, tím širší spektrum informací a dat vám může nabídnout. V počátku svého užívání měl mini skener 13.000 uživatelů a jelikož je od prosince 2015 běžně dostupný za cenu 220 euro, jeho uživatelská podpora neustále stoupá. Sharon také dodává, že zájem o skener je opravdu obrovský a zaujal širokou škálu lidí, od teenagerů, přes nadnárodní společnosti po obyčejné lidi.

Zaujal vás tento mini skener? Nás tedy ano, je ovšem otázkou času, jestli se ukáže jako nezbytná součást našeho života, ovšem již nyní je po něm velká poptávka.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button