Přírodní léčba

Pouze jedna dávka tohoto nápoje dokáže zabránit téměř všem nemocem

Rostliny, které jsou hlavní složkou našeho nápoje, byly velmi důležité při balzamování faraonů. V hrobkách byly nezbytností. Jsou to také rostliny, které by měl mít každý ve své domácí lékárně. Jedná se o šalvěj a kurkumu.

Šalvěj je vynikající rostlinou pro čištění krve a pro zbavení nepříjemných hlenů, posiluje kardiovaskulární systém, působí proti zánětu, proti krvácení a také pomáhá stimulovat krevní oběh.

Bez názvuDruhá složka našeho nápoje, kurkuma, má antibakteriální vlastnosti, umí tedy ničit mikroby v našem těle. Proti chřipce, nachlazení a respiračním infekcím bojuje velmi dobře a v tuzemských přípravcích je nepostradatelnou složkou. Jde o přírodní lék proti bolesti a bojuje i proti cukrovce. Rovněž pomáhá působit preventivně u karcinogenních chorob jako je rakovina prsu, tlustého střeva, plic, kůže či prostaty. Dokonce se předpokládá, že kurkuma může zabránit v rozvoji samotné rakoviny.

Tradiční medicína doporučuje smíchat šalvěj s mlékem. Pokud k tomu ještě přidáte kurkumu a med, dostanete skvělou domácí infuzi na všechny choroby.

Složení:

  • 250 ml mléka
  • 1 polévková lžíce suché šalvěje
  • 1 lžička medu
  • 1 lžička kurkumy v prášku (pro děti stačí ½)

Postup:

Mléko dejte do hrnce a přidejte lžíci sušené šalvěje, následně směs přiveďte k varu. Jakmile začne mléko procházet varem, tak ho přikryjte a nechte ho na patnáct minut odstát. Přidejte čajovou lžičku medu a čajovou lžičku kurkumy v prášku. Vše dobře promíchejte a váš nápoj je hotový.

Tento nápoj se připravuje před tím, než půjdeme spát. Nápoj pijeme teplý, nejméně půlhodiny před spaním.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button