Jídlo a stravování

Recept: Šťáva ze 3 složek, se kterými vyčistíte tělo a shodíte 3 kg za 5 dní

Hledáte účinný způsob, jak zhubnout a vyčistit přitom celé tělo? Tato šťáva ze tří složek urychluje spalování kalorií, pomáhá odstranit přebytečnou vodu z těla, čistí tělo od toxinů a vyživuje ho potřebnými vitamíny a minerály. Umí pomoci při problémech s močovým měchýřem i s křečemi. Navíc umí pomoci až shodit až tři kilogramy za pět dní (spolu s fyzickou aktivitou a vyváženou stravou).

Hlavní složka – petržel

parsley-261039_960_720Syrová šťáva z petržele je jednou z nejsilnějších šťáv. Nesmíte jí však najednou přijmout více, než 30 – 60 gramů a to i poté, co jí smícháte s velkým množstvím jiné šťávy, například s mrkvovou nebo celerovou šťávou. Podíl šťávy z petržele by proto nikdy neměl být příliš vysoký, ve srovnání s jinými šťávami.

Šťáva ze syrové petržele má vlastnosti, které jsou důležité pro výměnu kyslíku v lidském těle. Podporuje správnou funkci nadledvin i štítné žlázy. V petrželi najdete také environmentální látky a ty jsou v ní v takovém množství, že udržují zdravé cévy, zejména pak kapiláry a arterioly. Petržel je vhodná i pro urogenitální ústrojí. Má velký přínos pro léčení ledvinových kamenů a močového měchýře. Dále působí na proteinurii (vylučování bílkovin v moči), na zánět ledvin a také jiná ledvinová onemocnění.

Účinkuje proti bolestem, které jsou spojené s kožními a očními nervy (slabé oko, rohovka, zánět spojivek, šedý zákal, zánět očí ve všech fázích, rozšířené zornice a podobně). Budete-li pít syrovou šťávu z petržele, kterou smícháte například s mrkvovou šťávou, celerem nebo čekankou, dočkáte se kýžených výsledků.

Pití nadměrného množství čisté syrové šťávy z petržele je však nevhodné, jelikož jde o silnou koncentraci, která by mohla ovlivnit nervový systém. Smícháte-li jí dohromady s jinými šťávami, bude mít pro vaše zdraví velký přínos. Smíchejte šťávu z červené řepy s petrželovou šťávou, případně řepu, mrkev a okurky, a máte skvělého pomocníka při menstruaci.

Užitečné tipy:

  • Čerstvou petržel můžete skladovat v chladničce v plastovém sáčku. Je-li petržel zvadlá, nejprve ji oroste trochou vody, než jí umístíte do chladničky
  • Čerstvá petržel je vždy lepší, než suchá, suchou použijte jedině tehdy, pokud je z ekologického zemědělství
  • Petrželová nať by měla mít ideálně tmavě zelenou barvu, vyhněte se takovým stonkům, které jsou nažloutlé nebo zvadlé – znamená to, že je petržel stará nebo poškozená

Recept na petrželovou šťávu

Ingredience:

  • 1 čerstvou petrželovou nať
  • 1 citron
  • 1 šálek vody (2 – 3 dl)

Příprava:

Oloupejte citron a dejte ho společně s petrželí do odšťavňovače. Do vymačkané šťávy přidejte 2–3 dl vody. Nemáte-li odšťavňovač, pak vymačkejte citrón, dejte do něj velmi jemně nasekanou petrželku a přidejte vodu.

Spotřeba:

Šťáva nemá příliš dobrou chuť, pokud jí nemůžete pít, můžete přidat trošku medu či javorového sirupu. Šťávu byste měli vypít každé ráno na lačný žaludek po dobu pěti dní. Poté si udělejte 10- denní pauzu. Šťáva není vhodná pro těhotné a kojící ženy.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button