Jídlo a stravování

5 důvodů, proč je dobré pít brandy

Už jste někdy ochutnali brandy? Brandy není jen důkazem mužnosti či symbolem vyšší společnosti. Brandy může přinést mnoho zdravotních výhod, samozřejmě, pokud se pije s rozumem a nepřehání se to!

Přinášíme 5 důvodů, proč je dobré pití brandy:

Prodlužuje život

Nadměrné množství pití brandy či jakéhokoliv jiného alkoholu určitě život zkrátí. Ovšem střídmým pitím je možno život prodloužit. Přítomné antioxidanty napomáhají v boji proti radikálům, které jsou hlavní příčinou stárnutí.

Zmírňuje stres

Střídmé pití brandy působí na nervový systém, pomůže vám s celkovým uvolněním.

Snižuje se riziko infarktu a mrtvice

Brandy zabraňuje hromadění cholesterolu v kardiovaskulárním systému a přispívá tak ke snížení množství cholesterolu. To vše výrazně snižuje riziko infarktu a mozkové mrtvice.

Prevence při nachlazení

Možná to nevíte, ale brandy může sloužit také jako výborný sirup proti kašli. Také alkohol pomáhá ničit bakterie v krku. Skvělého efektu dosáhnete, když brandy smícháte s horkou vodou a citrónem.

Nepřiberete

Brandy je alkohol s nízkým obsahem kalorií. Popíjení brandy tak snižuje hladinu cholesterolu a také není téměř žádnou zítěží pro vaše tělo.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button