Péče o těloPřírodní léčba

Zmražený citrón bojuje proti zánětu i rakovině!

Pozitivní a léčivé účinky citrónu jsou nezpochybnitelné. Pomáhá bojovat s nachlazením, s hubnutím, preventivně působí proti řadě nemocí a posiluje imunitní systém. Nové také výzkumy odhalily, že přírodní látky, které v citrónech najdeme, blokují ER + a ER růst rakovinných buněk u rakoviny prsu. Tato informace přináší novou naději, že citrusové plody mohou být prevencí vzniku rakoviny prsu. Podporuje to rovněž minulé studie, které popisovaly, jak může spotřeba ovoce snižovat riziko rakoviny prsu.

Nejužitečnější potravina na planetě

Schránka 01Citrón je skutečně jednou z nejužitečnějších a nejdostupnějších potravin na světě. Nevyužívají se tedy už jen v kuchyni při pečení či při vaření, ale stále více a více lidí popisuje, na co všechno použilo citróny, v čem všem jim pomohly a jaké všechny zdravotní výhody v sobě tento citrusový plod skrývá. Citrónová kůra je často odstraněna a vyhazována. Mnoho lidí jí považuje za zbytečnou, maximálně vhodnou na pečení. To je ale velký omyl. Citrónová kůra má v sobě totiž 5 – 10 krát více vitamínů, než samotná šťáva z citrónu. Citrónová kůra navíc také pomáhá odstraňovat z těla toxiny.

Účinný bojovník proti rakovině?

Jak již bylo uvedeno, v poslední době se studie zabývaly účinkem na rakovinné buňky a zjistilo se, že jsou citróny při eliminaci těchto buněk účinné. Údajně jsou silnější než chemoterapie. Kromě toho má citrón také velkou devízu, dobře chutná a nepřináší tak ničící a hrůzné účinky, jako chemoterapie. Tento údaj nebyl veřejně prezentován, jelikož toxické a syntetické verze, které někteří chtějí vytvořit, přinesou obrovské zisky farmaceutickým firmám.

Korporace tuto informaci tají a produkují syntetika k léčení nemocí, na kterých vydělávají. Syntetické a chemické látky pak mohou způsobovat jiné symptomy, na něž je potřeba použití zase jiný lék. Jde v podstatě o začarovaný kruh, na kterém někteří jedinci vydělávají a je jasné, že prozrazením této informace by byznys utrpěl.

Pozitivní účinky citrónu

Nejnovější výzkumy přináší nové informace o dalších zdravotních výhodách, které citróny mají. Říká se, že je citrón osvědčeným lékem proti všem druhům rakoviny. Mimo to mají citróny velký vliv na cysty a nádory. Pomáhají bojovat proti vnitřním parazitům, mají antimikrobiální účinky proti houbám a bakteriálním infekcím.

Kromě jiného vrací citrón vysoký krevní tlak do normálních hodnot, působí proti stresu a nervovému zhroucení, takže je vlastně takové přírodní antidepresivum, které můžete užívat beze strachu. Bylo zjištěno, že některé části citronovníku byly 10.000 krát účinnější než adriamycin, tedy než lék, který se běžně používá při chemoterapii a má za cíl zpomalit růst rakovinných buněk.

Citrónový extrakt

Kromě vlivu na ničení rakovinných buněk má citrónový extrakt vliv také na zdravější proces léčby. A jak na citrónový extrakt? Jednoduše, stačí vzít organický citrón, omýt jej s pomocí sody a poté zmrazit. Ve chvíli, kdy je zmrazený ho nastrouhejte a to i s kůrou.

Můžete jej používat prakticky na cokoliv, co jíte. Dejte si tento citrónový extrakt na salát, těstoviny, polévku, zmrzlinu, pečivo. Zkrátka na cokoliv, na co chcete. A všimněte si, že se zlepší také vaše chuť k jídlu a celkově se jídlo stane chutnější.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button