Péče o těloPřírodní léčbaZdravé tipy

Chcete se zbavit chronických bolestí kloubů? Stačí k tomu jeden kousek citrónové kůry!

Bolest kloubů občas zasáhne každého z nás. Jde o nepříjemnou bolest, která však za chvíli odezní. Lidé, kteří trpí chronickou bolestí kloubů, zažívají tyto nepříjemné bolesti pravidelně a opakovaně. Bolest kloubů je omezuje v jejich pohyblivosti a v běžných úkonech. Taková chronická bolest často znemožňuje lidem dělat to, co mají rádi. Nyní však přichází snadná pomoc!

Schránka 01

Pozitivní účinky citrónu

Citrón je obecně pro lidské zdraví velmi prospěšný, některé jeho účinky zná snad každý. Je výborný pomocník při nachlazení i hubnutí. Po probuzení si dejte sklenici horké vody s citrónem a uvidíte ty účinky. Citróny byste měli do svého jídelníčku zařadit pravidelně, ideálně denně. Jsou plné vitamínů (B6, B1, A, C), minerálních látek, fosforu, vápníku, draslíku, hořčíku, bioflavonoidů, kyseliny listové, pektinu a dalších látek.

Citróny působí preventivně a chrání tělo před mnoha nemocemi. Pravidelná konzumace citrónů má navíc velmi pozitivní účinky na játra, střeva, žaludek i na imunitní systém vašeho těla. Citrónová kůra je známá svými silnými antiseptickými účinky. Listy z citronovníku mohou pomoci snížit horečku. Citrón je v podstatě takový malý zázrak!

Citrónová kůra jako pomoc od bolesti

Mnoho lidí to o citrónech moc neví, ale pomáhají snížit bolest kloubů. Citrónová kůra je bohatá na esenciální oleje a tyto oleje mají pozitivní vliv na krevní cévy a také působí protizánětlivé. To je ideální pro neutralizaci bolesti nervů. Jak tedy citrónovou kůru nejlépe pro tyto účely použít? Přinášíme dva způsoby!

  • Citrónovou kůru nastrouhejte a naneste na bolestivé místo. Místo přikryjte, zavažte obvazem a nechte kůru působit alespoň dvě hodiny. Při strouhání dejte pozor, je nutno využít opravdu jen žlutou citrónovou kůru, nikoliv bílou vrstvu!
  • Kůru ze dvou citrónů dejte do skleněné nádoby a zalijte jí olivovým olejem. Tuto směs nechejte odstát dva týdny. Poté už je lék připraven k použití. Navlhčete gázu touto směsí, přiložte na bolestivé místo, obvažte obvazem a nechejte přes noc působit.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button