Péče o těloPřírodní léčba

Zázvor ničí rakovinné buňky prostaty a vaječníků

Zázvor má ve světě přírodní medicíny rozhodně své nezpochybnitelné místo. Dlouhá léta se využívá k léčbě zánětů a nevolnosti, ovšem výsledky, které se prezentovaly na přednášce Americké asociace pro výzkum rakoviny, ukazují, že prášek zázvoru se může využívat k léčbě nádorových buněk. Všechny buňky byly zničeny poté, co se do těla dostal prášek ze zázvoru. V lékařském slovníku pro to existuje název apoptóza, tedy programovaná buněčná smrt.

Pokud je přítomný zázvor, rakovinné buňky napadají sebe navzájem a to se nazývá autofagie. Zázvor je považován za velký přírodní zázrak. Lidé s rakovinou, kteří podstupují chemoterapii a cítí nevolnost, jej sami využívají ve větším množství. Pro ty, kteří chtějí plně podpořit vyléčení z rakoviny, se doporučuje jen léčba zázvorem spolu s kombinací s jinými přírodními prostředky, jako například med, bez nutnosti chemoterapie.

Univerzální lék pro celé tělo

Schránka 01

Další studie ukazuje, že zázvor umí také bojovat proti karcinomu vaječníku. Brání růstu a moduluje sekreci faktorů angiogeneze (proces novotvorby krevních kapilár) v nádorových buňkách vaječníku. Zázvor je účinný při léčbě i při prevenci rakoviny vaječníků.

Hodnota zázvoru je v obsahu účinných látek. Ty mají antipyretické, analgetické, uklidňující a anti-bakteriální účinky. Pomáhá mírnit také gastrointestinální poruchy, které vychází z těhotenství či cestovní nevolnosti. Na rozdíl od léků nemá žádné negativní vedlejší účinky, takže již žádná ospalost, nevolnost či cokoliv jiného. Pomáhá také k lepšímu trávení (stimuluje peristaltiku a sekreci žaludečních šťáv), je účinný při léčbě plynatosti, střevních křečí a podobně. Zároveň také pomáhá zvyšovat chuť k jídlu.

ginger-356104_960_720Je účinný také jako antiseptikum, ničí tedy mikroorganismy a je prevencí proti infekčním chorobám, stimuluje sekreci hlenu, snižuje bolesti v krku a tlumí kašel. Má také protizánětlivý účinek, což napomáhá v boji s mnoha chorobami, například s revmatoidní artritidou, může rovněž napomáhat k zlepšení pohyblivosti kloubů. Také brání srážení krve a tvorbě trombu, působí tedy jako antikoagulant.

Na játra má zázvor rovněž příznivý vliv, snižuje hladinu cholesterolu, pomáhá při migréně, bolestech hlavy, snižuje horečku. Účinně zatočí se škodlivými účinky volných radikálů, působí totiž jako antioxidant. Bojuje proti ateroskleróze či rakovině. V omezeném množství je možno zázvor používat v kuchyni jako koření, dále pak jako šťávu, čaj, v nápojích či potravinách.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button