Péče o těloPřírodní léčba

Jak odstranit černé tečky? S tímto receptem to jde snadno!

Černé tečky jsou problémem mnoha žen, ať už vás trápí během dospívání či v dospělosti, je to problém, který ženy chtějí řešit. Budeme hovořit o dvou kožních onemocněních. Tato kožní onemocnění může způsobit řada faktorů a často se neobejdou bez návštěvy dermatologa, abyste se jich úplně zbavily. Stále je však k dispozici způsob, který pomůže zachovat vzhled vaší pokožky nezasažený a také minimalizuje tyto póry.

Tento způsob si v následujícím článku ukážeme. Z našich kožních pórů se vylučuje maz. Jde o olejovitou látku, která pomáhá naší kůži, aby byla hydratovaná a chráněná. Ovšem někdy dochází k ucpávání pórů a to tím, že se maz zkombinuje s odumřelými kožními buňkami. Díky tomu vzniká akné, tedy bílé a černé tečky.

Černé a bílé tečky

Černé tečky jsou černé hrbolky na tváři, které vystupují přímo z pórů. Postihuje to póry, ze kterých se přes folikuly tlačí maz. Černá barva nemá nic společného s nečistotami, ona ani sama nečistota není na prvním místě vzniku akné. Černá barva teček je tedy směs odumřelých kožních buněk, látek a bakterií. Ty na kyslíku reagují a mění svou barvu.

Bílé tečky se objevují na kůži a ve skutečnosti jsou to póry, které jsou zasaženy mazem. Mohou být dokonce pokryty několika vrstvami kůže.

Kdy se může akné zhoršit:

  • Vlivem stresu
  • Třením či opíráním se o kůži, příliš silným drhnutím kůže
  • Vymačkáváním, což má vliv na to, že bakterie pronikají do kůže hlouběji a také mohou vznikat jizvičky
  • Časté mytí, kdy se zvyšuje zánět a produkce mazu
  • U dospívajících dívek a dospělých žen se může produkce akné zvýšit dva až sedm dní před menstruací a to díky změnám hormonální hladiny
  • Tlak, který způsobuje přilba na kolo, těsný límec, batoh a podobně

Jak fungují čistící proužky na póry?

Tyto čistící proužky pomáhají od mazu, který ucpává vaše kožní póry. Proužky vysychají, berou sebou kožní maz a tím póry uvolňují. Póry jsou tak uvolněné, maz se přilepí k čistícím proužkům a je po problémech. Je jasné, že problémy s póry tady byly, jsou a vždycky budou a v lidských silách není zatočit s každým z nich. Rovněž nemůžete, i když se sebevíc snažíte, zabránit pupínkům či akné, aby se znovu objevily. S tímto faktem je nutno se smířit.

Čistící proužky nemusíte nutně kupovat v drogerii, můžete si je vytvořit sami. Půjde tak o čistě přírodní proužky, které pomohou v boji s černými tečkami a s akné.

Jak na to?

Ingredience:

  • 1 lžíce organického želatinového prášku
  • 1 lžíce bio mléka

Jak postupovat:

Obě ingredience smíchejte v šálku a dejte do mikrovlnné trouby, kde je budete ohřívat po dobu deseti sekund. Následně počkejte jednu až dvě minuty, aby směs vychladla. S pomocí štětce na make-up, který již nepoužíváte, naneste trošku směsi na hřbet ruky a vyzkoušejte, zda směs není příliš horká. Pokud je vše v pořádku, můžete zbytek směsi nanést na nos.

Tuto směs nechte působit zhruba deset minut, dokud proužek nebude úplně suchý. Poté ho z nosu důkladně a pomalu odlupujte. Nyní stačí na nos nanést hydratační krém. Postačí obyčejný krém, takový, který využíváte denně.

Abyste dosáhli s tímto receptem co možná nejlepších výsledků, využívejte tyto přírodní proužky zhruba jednou za tři dny. Nicméně můžete použít tea tree olej. Ten má velmi protizánětlivé a antibakteriální vlastnosti a i to může v boji s ucpanými póry pomoci.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button