Péče o těloZdravé tipy

5 jednoduchých kroků pro masáž unavených očí

Oči jsou neustále ve střehu, neustále je namáháte a používáte. Jestliže sedíte dlouho za počítačem, soustředíte se na detaily, řídíte, zkrátka děláte cokoliv, kde oči opravdu hodně namáháte, mohou se dostavovat nepříjemné pocity únavy očí, pálení, štípání či vám mohou oči slzet.

O oči je důležité pečovat, jelikož jsou pro lidské tělo nenahraditelné. Nemusíte ihned kupovat oční kapky, které mají dodávat očím energii a povzbudí je. Stačí i na první pohled obyčejná masáž, která oči uklidní. Tato masáž je skvělá pro unavené oči. Zvyšuje krevní oběh v oblasti očí, tudíž oči nebudou tolik unavené.

Jak tedy udělat takovou masáž očí? Je to jednoduché, stačí dodržet těchto pět kroků a vaším očím se dostane skvělá a rychlá péče, která jim pomůže.

  1. Masáž očních důlků

Zavřete oči. Přiložte prostředníček na kosti u očních důlků a masírujte směrem dolů od nosu. Toto celé opakujte 8 – 10 krát.

Massage-Eye-Sockets1

2. Tlakové body

Stiskněte tlakové body těsně pod obočím a těsně nad obočím. Stiskněte a počítejte do 3. Poté stiskněte spánky a znovu počítejte do 3.

Pressure-Points-Small2

3. Tlak na oční záhyby

Palci jemně stiskněte prostor nad vnitřním koutkem oka, tam, kde začínají vrásky na očním víčku. Tiskněte s citem a poté pomalu uvolněte. Celé toto opakujte 5 krát

Pressure-Eye-Crease2

4. Spánky

Masírujte prostředníčkem dutý prostor, který najdete na spánku. Masírujte jemným pohybem směrem nahoru a směrem dolů. Oblast spánku masírujte zhruba 60 vteřin

Temples

5. Lebka

Jemně masírujte oblast, kterou najdete v zadní části lebky, hned za očima. K masírování využijte konečky ukazováčků. Toto místo je velmi citlivé, proto dbejte na to, aby byl stisk jemný, ale přitom důrazný. Toto místo masírujte opět zhruba 60 vteřin.

Skull

Těchto jednoduchých pět kroků vám zajistí, že se vaše oči prokrví. Nebudou unavené a hned se vám bude lépe pracovat. Tato masáž vám nezabere mnoho času, je rychlá a velmi účinná.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button