Jídlo a stravováníPřírodní léčbaZdravé tipy

Česnek zabíjí 14 druhů rakoviny a 13 typů infekce. Proč jej lékaři ještě nepředepisují?

Česnek. Na první pohled obyčejná kuchyňská potravina, ve skutečnosti však hotový zázrak. Všichni účinky česneku velmi dobře známe, pomáhá na nejrůznější zdravotní problémy. Je tedy nepostradatelnou součástí jak v kuchyni, kde dochucuje jídla, tak i v lékárničce těch, kteří si své neduhy a nemoci snaží ze všeho nejdřív řešit pomocí přírodní cesty. Česnek zvyšuje imunitu, pomáhá při nachlazení, ulevuje od ucpaného nosu, zlepšuje vykašlávání, odolává nemocem, virům, bakteriím, snižuje bolest v krku, zlepšuje krevní tlak, snižuje cholesterol a mnoho, mnoho dalšího.

Mocná síla česneku

Již dříve lidé věděli, jaké mimořádně účinky má česnek. Poskytuje obrovské množství zdravotních výhod a jejich seznam je skutečně dlouhý. Některé nemoci může léčit a jiné dokonce zahubit.

Namátkou přinášíme jejich výčet:

  • Infekce HIV – 1
  • Kvasinková infekce
  • Drozd (houbová infekce v dutině ústní)
  • Mykotoxiny – aflatoxicosis
  • Infekce Helicobacter pylori
  • Infekce Vibrio
  • Infekce Klebsiella
  • Meticllin – rezistentní Staphylococcus aureus (MRSA)
  • Pseudomonas Aerigonosima (včetně rezistentních kmenů)
  • Cytomegalovirus infekce
  • Streptokoková infekce skupiny B
  • Mycobacterium tuberculosis
  • Virové infekce (Herpes simplex 1 a 2, virus vakcinie, virus parainfluenzy typu 3, virus vezikulární stomatitidy a lidský rinovirus typu 2)

Toto je jen krátký seznam nemocí. Česnek disponuje výkonnými vlastnostmi, které pomáhají v boji proti infekcím. V průběhu věku se používal také jako prostředek pro léčbu rakoviny. Dokonce už Hippokrates doporučovat brát v úvahu česnek jako léčbu proti rakovině. Pro podporu léčby rakoviny je vhodné jíst až 5-6 drcených stroužků denně, v jedné palici najdeme obvykle kolem 12 stroužků.

Rovněž je dobré mít na paměti, že je dobré jej nechat po rozdrcení 15 minut volně ležet, aby se snadno vstřebávaly potřebné látky. Během nich se totiž odlehčují enzymy, které produkují protirakovinné a antifungální sloučeniny. Konzumovat česnek je možno různými způsoby, syrový, vařený i pečený. Přidat jej můžete do sendvičů či do dalších pokrmů. Důležité je mít česnek čerstvý, jelikož doplněk stravy s česnekem nemá tak velké účinky.

728px-Treat-a-Bacterial-Infection-Step-21

Prevence proti mnoha nemocem

Česnek je skvělou prevencí a pomáhá v léčbě před více než 150 nejrůznějšími onemocněními. Namátkou pomáhá proti rakovině, diabetu, otravou rtuti, poškození DNA a podobně. V jednom výzkumu v Greenmedinfo.com bylo zjištěno, že česnek dokáže výrazně ovlivnit zdravotní stav i v případě právě probíhajících nemocí. Zásadní roli česneku v prevenci či léčbě rakoviny popisuje další studie. Rovněž se zabývá působením na kardiovaskulární choroby. A toto jsou dvě choroby, které zaujímají prvenství v příčinách úmrtí.

Česnek je levná, dostupná a časem prověřená plodina. V minulosti byla využívaná více než sůl. I my už víme, že je česnek nepostradatelný a stále více a více se o tom přesvědčujeme. Možná je jen otázkou času, kdy jej začnou předepisovat sami lékaři. Je jen dobře, že se sami o své zdraví staráte a využíváte k tomu vše, co vám nabízí přírodní látky a potraviny.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button