Péče o těloPřírodní léčba

K léčbě artritidy a bolesti kloubů pomůže lék z jablečného octa

Bolesti kloubů mohou být velkým problémem, zvláště pokud vám brání v pohybu a omezují vás v plnění běžných úkolů. Někdo trpí bolestmi kloubů po celém dni v práci, jiný zase nevydrží celý den sedět či stát. Důvody jsou různé. Vždy je důležité začít tyto bolesti řešit, aby už nezatěžovaly a neomezovaly váš život. Bolest kloubů můžete vyřešit s pomocí léků, nebo ještě lépe s pomocí přírodního léku, který vám pomůže od bolesti a to zcela přirozenou cestou.

Chronická bolest kloubů nebo artritida

apples-1008880_960_720Chronickou bolestí kloubů nebo artritidou trpí mnoho lidí. Artritida je zánět kloubů a rozlišujeme hned několik typů artritidy. Tyto typy mohou ovlivňovat různé části těla, od nohou až ke krku. Pokud jde o léčení bolesti kloubů, konvenční a klasická medicína nemá příliš co nabídnout

Nejlepším způsobem, jak snižovat příznaky bolesti a zánětu kloubů, je udělat změny ve vašem životním stylu a hlavně ve vašich stravovacích návycích. Jestliže není lék na bolest efektivní, měli byste raději hledat tradiční řešení vašeho problému. Téměř vždy je možné najít řešení a v tomto konkrétním případě jde o jablečný ocet.

Jak připravit jablečný ocet na bolest kloubů a artritidu?

  • Vhodným řešením je zkombinovat jablečný ocet s 6 šálky teplé vody
  • V této lázni máčejte postiženou část těla, pokud je to možné. Pokud není, namočte do lázně vlhký hadřík a přikládejte na potřebné místo

Můžete také vytvořit směs jablečného octa, olivového či kokosového oleje a používat jí lokálně. Jak na tento recept?

Ingredience:

  • 2 polévkové lžíce jablečného octa
  • 1 polévková lžíce kokosového nebo olivového oleje

Postup:

Vložte obě přísady do misky a dobře smíchejte. Stačí aplikovat na postižené bolavé klouby a nechat chvíli působit. Tento proces je dobré opakovat denně a brzy se objeví pozitivní výsledky.

Prevence artritidy

Jablečný ocet je skvělý jako prevence artritidy. Zkombinujte 1 – 3 polévkové lžíce jablečného octa s 2 dcl vody či nějaké ovocné šťávy. Dobrou volbou je například třešňová šťáva, jelikož ta má mnoho zdravotních účinků. Tuto směs můžete konzumovat až třikrát denně a to vždy před jídlem.

Můžete ji také aplikovat na zanícené klouby. Je možné ji využívat také jiným způsobem, je to silný antioxidant, který pomáhá odstraňovat z těla toxiny. Jablečný ocet má významný přínos pro lidské zdraví a vzhledem k jeho dostupnosti se z jeho výhod může těšit každý.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button