Jídlo a stravováníPéče o těloPřírodní léčba

4 způsoby, jak vás může ananas chránit před rakovinou tlustého střeva

Doporučuje vám váš lékař kolonoskopii a vy se jí bráníte? Jedná se o velmi nepříjemné vyšetření, které nechce absolvovat nikdo z nás. Jestliže odmítáte kolonoskopii, pak přichází ideální příležitost pro ananas. Tento ostnatý bioprodukt má na střeva blahodárný vliv, zejména na tlusté střevo.

Některé vědecké výzkumy ukazují, že se v kůře a šťávě ananasu nachází bromelain, což je významná skupina enzymů. Ta má významný dopad na celý gastrointestinální trakt. Bromelain byl prvotně objeven v 19. století a byl potvrzen jako léčba proti otokům a podráždění. Pomáhá uklidňovat faktory, které se podílejí na podráždění. Představíme si 4 výhody, jaké má bromelain pro lidské tělo.

  1. Ve studii, která byla publikována v listopadu 2014, se zkoumal bromelain a N-acetylcystein. Zjišťovala se schopnost léčit buněčné linie gastrointestinálního karcinomu s různými fenotypy. Vědci zjistili pozitivní výsledky. Byl zachycen buněčný cyklus – apoptóza (plánované odbourávání buněk), a zničení nadbytečných nebo poškozených buněk.
  2. Bromelain byl zkoumán také pro svou schopnost zastavit šíření škodlivých buněk. Umí buňky narušit tak, že zemřou. Vědci dále zjistili, že bromelain snížil expanzi rakovinných buněk a podporoval jejich plánovanou likvidaci. Zároveň je však neškodný k tělu. Bromelain dokáže regulovat geny, které mohou způsobovat rakovinu. Podílí se na eliminaci polypů a nádorů.
  3. Další studie zase zkoumaly dopady bromelainu na čtyři gastrointestinální buněčné linie. Analytici zjistili, že bromelain měl cytotoxické dopady na rakovinné buňky žaludku a tlustého střeva. Zdravé buňky však nechal nedotčeny.
  4. V dalším výzkumu se zkoumal vliv bromelainu na četné druhy nádorů, zejména jeho schopnost narušovat fibriny, (bariérový materiál, který pokrývá četné druhy nádorů). Bromelain se zdá být životaschopný a pomáhá zastavit metastáze a zajistit tvorbu zdravé DNA.

Bromelain versus farmaceutické firmy

Bromelain působí jako přírodní lék na mnoho částí lidského těla. Není to tak, jako u farmaceutických léků, které se obvykle zaměřují na konkrétní místa v těle. Když se rozhodnete ananas zařadit do svého stravovacího režimu, nebo přidat bromelain jako doplněk do svého těla, získáte ochranu proti mnoha druhům rakoviny. Ananas je bohatý na vitamíny C a B, dále na mangan, hořčík, draslík a beta-karoten. Tyto doplňky mimo jiné pomáhají oběhovému systému, působí proti okulární degeneraci a proti astmatu. Stačí jen rozumně a jednoduše začlenit ananas do své stravy.

Vydrží dlouho

Ananas není příliš ohrožený pesticidy a koupíte ho v podstatě v každém supermarketu, stačí jej jen očistit a je připraven k jídlu. V zásadě nemá loupání, řezání ani chlazení ananasu, na zdravé látky žádný vliv a to po dobu až devíti dní. Znamená to tedy, že ananas si můžete připravit a zkonzumovat jej postupně, když to přeženeme, klidně celý týden.

Neobjevily se žádné zprávy a záznamy o tom, že by někomu ananas či bromelain mohl jakkoliv ublížit či mu dokonce způsobit smrt. Proto ananas zařaďte do svého jídelníčku a uvidíte, jak se vaše celkové zdraví zlepší a vaše tlusté střevo bude chráněno před rakovinou.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button