Péče o těloZdravé tipy

7 výhod, když spíte nazí

Podle několika studií pouze 10% lidí spí nazí. To je velmi překvapivé zjištění, obzvláště se všemi úžasnými výhodami, které přináší spaní na „ostro“. Pokud pro vás spaní bez pyžama není dostatečně atraktivní, níže vám přinášíme sedm důvodů, proč byste o tom měli přemýšlet.

Lepší vztahy

Lidé, kteří spí nazí, mají lepší vztahy. Pokud budete s partnerem spát bez oblečení, vaše těla se navzájem budou dotýkat, což uvolňuje v kůži hormon oxytocin, kterému se přezdívá „lepidlo“. Kůží na kůži se tak přilepíte k partnerovi, uvolníte si pocit štěstí a snížíte si krevní tlak. To je dost dobrý důvod, nemyslíte?

Snížení rizika kvasinkové infekce

Spát nahý zaručí snížení rizika kvasinkové infekce. Vaginální oblast bude v příjemném prostředí a kvasinky, které si libují v teplém a vlhkém prostředí, nebudou mít šanci k růstu.

Nošení pyžama brání růstovému hormonu

Pyžamo zabraňuje růstovému hormonu ve správném fungování. Tento hormon má za následek růstu svalu, snižuje vznik cukrovky, léči odřeniny, snižuje riziko srdečních chorob, stimuluje růst vnitřních orgánů a posiluje imunitní systém. Stačí jen sundat pyžamo a vaše tělo bude ve skvělé formě.

Lepší sex

Už o tom padla řeč. Dotýkat se navzájem kůží, produkuje hormon oxytocin, který má na naší mysl kouzelné účinky. To se hodí hlavně při sexu, kdy bude vše dvakrát tak intenzivní.

Zklidnění těla

Tělo se v noci potřebuje ochladit, aby došlo ke snížení hladiny kortizolu. Nedostatek vydatného spánku má za následek vysoké hladiny kortizolu, která má za následek zvýšení hladiny chuti k jídlu a tendenci se přejídat. To opět vede k narušení spánku, snížení libida a zvýšení tuku v těle.

Být stále mlád

Pokud si udržíte tělesnou teplotu v rozmezí 36-37 stupňů, anti-age hormony, melatonin a růstový hormon budou fungovat správně. To vede k tomu, abyste si udrželi dlouho mladistvý vzhled. Správná hladina těchto hormonů, má za následek i vydatný spánek, které je též důležitý pro zdravý životní styl.

Zlepšíte si sebevědomí

Když spíte nazí, naučíte se víc brát sami sebe se vším co k tomu patří. Díky tomu budete šťastnější a zlepšíte si své sebevědomí. Navíc si všimnete případných nedostatků a budete chtít na nich zapracovat.

Spaní bez pyžama má skvělé výhody, které jsou zdravé pro naše tělo i mysl. Užijte si noční svobodu a zbavte se zbytečného pyžama. Uvidíte, jak se budete cítit lépe, vypadat lépe a jak se zlepší váš vztah s partnerem.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button