Zdravé tipy

Možná žijí i ve vaší posteli roztoči. Zničte je pomocí této účinné metody!

Možná to víte, možná vás to překvapí, v matraci vaší postele můžete najít roztoče. Když jste byli malí, rodiče vás nabádali, abyste se po probuzení šli umýt a rychle si ustlat svou postel. To je zvyk, který dodržuje mnoho lidí. I když to lidé dělají velmi dlouhou dobu, zdá se, že je to špatně. Výzkumy totiž ukázaly, že okamžité ustlání lůžka dostává milióny roztočů do prostěradla a dále do postele a matrace. Roztoči jsou mikroskopický hmyz, který žije v našich polštářích, prostěradlech. Tento hmyz je krmen odumřelými kožními buňkami a potem, navíc se neustále rozšiřuje. Rovněž velmi rychle vylučuje exkrementy, nejméně dvacetkrát denně.

Postel jako stanoviště roztočů

yellow-mite-847873_960_720Je vědecky dokázáno, že naše postel je pro roztoče hlavním stanovištěm. Usidluje se tam až 1,5 miliónů roztočů. Ovšem roztoči nejsou to největší nebezpečí pro lidi a lidské zdraví. Jsou to exkrementy roztočů. Tyto exkrementy obsahují protein, který se dostává do kontaktu s kůží a také je možné ho snadno vdechnout. Problémy se objevují ve chvíli, kdy se zvyšuje koncentrace našich protilátek a v lidském těle se začíná vytvářet histamin.

Histamin způsobuje zarudnutí, otok a to vše obvykle souvisí s alergiemi. Také můžete zaznamenávat další nejrůznější příznaky jako například červené a vodnaté oči, kýchání, svědění, senná rýma, kašel, dýchací problémy, vodnatý nos. Lidé, kteří jsou na roztoče citliví, pak dokonce mohou na těle objevit svědivé červené hrbolky, které najdou na kůži. Proto je velmi důležité vědět, jak odstranit roztoče z postele a tím si zlepšit i své zdraví.

Jak na roztoče?

Odstranění roztočů z vaší matrace a prostěradla vyžaduje účinnou metodu. Nejúčinnější metoda je zároveň také ta nejjednodušší. Stačí jen maličko pozměnit svůj ranní rituál, který máte po probuzení. Jsou-li roztoči vystaveni slunečnímu světlu a čerstvému vzduchu, budou vysychat a také budou postupně zničeny. Stačí tedy jednoduše neustlat postel ihned poté, co vstanete, ale vystavit postel slunečním paprskům a čerstvému vzduchu.

Toto doporučení je jedním z mnoha. Můžete jej například kombinovat s čištěním polštářů a dek. Měňte také prostěradlo co nejčastěji, doporučuje se jednou za dva týdny. Udělejte tento jednoduchý krok a malí vetřelci ve vaší posteli nebudou mít sebemenší šanci přežít! Ochráníte tak sebe a své zdraví.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button