Přírodní léčbaZdravé tipy

Zelený čaj Matcha je velkým konkurentem kávy: Podaří se mu jí časem nahradit?

Pro mnohé z nás je káva denní vzpruhou. Mnozí si bez ní nedovedou svůj život ani představit. Káva je provází celým dnem. Díky ní se ráno probouzí, dopoledne překonají v práci krizi, kdy se jim chce spát. Jsou i takoví, kteří kávu pijí po několika šálcích denně. A jaká se pije káva? Různá, někdo pije klasickou kávu, které se u nás říká „turek“ jiní pijí rozpustnou, překapávanou kávu či moderní espressa, latté a podobně. Ať už pijete jakoukoliv kávu, dostáváte díky ní do těla kofein. Mnozí říkají, že je káva pro tělo škodlivá a snaží se nacházet alternativní možnosti, jak kávu nahradit.

Untitled-355

Alternativa ke kávě

Tento nápoj obsahuje kofein. Lidé říkají, že dokonce stejné množství jako půl šálku espressa. Nyní jde o světový hit a není vyloučeno, že se stane velmi populárním. Dokonce populárnějším než káva! Tento nápoj vypadá jako káva, ve skutečnosti jde o mletý zelený čaj. Ten je populární v celém světě, zejména pak u těch lidí, kteří žijí zdravě a vyznávají zdravou výživu. Jde o mletý čaj s názvem Matcha. Tento čaj se vyrábí mletím zeleného čaje, obsahuje tak dostatečné množství antioxidantů. Tento čaj je v dnešní době populární, v Japonsku však není žádnou novinkou, pijí jej již od roku 1191. Konkrétně tento čaj přivezl buddhistický mnich.

Ten z Japonska přinesl semena Matcha čaje do Číny a šířil tam myšlenku pití tohoto čaje. Tvrdil, že jde o zvyk, který je zdravý a dobrý pro lidské tělo a zdraví. Tento čaj má velmi významné zdravotní účinky, nicméně o těch lidé nevěděli. Průlom nastal díky Instagramu a nyní jej lidé konzumují jako o život. Tento čaj vypadá velmi hezky a to hraje v jeho prospěch, jelikož je nyní velmi populární a důležité nahrávat na Instagram, co kdo pije zdravého.

Pozitivní účinky na lidské tělo

Tento čaj obsahuje antioxidanty, které působí jako prevence rakoviny, umí urychlit metabolismus, zpomaluje stárnutí, zlepšuje tělesnou kondici, dodává lepší spalování tuků a mnoho a mnoho dalších účinků. Jak už se výše zmiňovalo, Matcha čaj se vyrábí mletím listů zeleného čaje. Nevyrábí se tak z extraktů a má tím pádem větší a lepší účinek. Tyto zelené listy obsahují L-theanin, tedy aminokyselinu, která se uvolňuje a dodává energii.

Poradce na výživu Karen Collins se obává o množství kofeinu v tomto čaji. Má méně kofeinu než káva, ale více, než je obvykle v zeleném čaji. Je nutno mít na paměti, že složky v tomto Matcha čaji jsou třicetkrát silnější než obyčejný zelený čaj. To znamená, že je důležité dávat pozor na jeho pití. Stačí jeden šálek denně.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button