Ostatní

Zmrzlý citrón a jeho kůra: Účinný prostředek pro podporu léčby zánětů a rakoviny

Snad každý ví, kolik skvělých přínosů pro naše tělo má citrón. Jak jste si již všimli, citróny jsou důležitou složkou většiny receptů na detox, ať už se jedná o limonády, citronové vody nebo čaje. Odšťavňováním citrónu se však připravujete o mnoho důležitých a prospěšných látek. Nejlepší možnost, jak vyždímat všechno to dobré z citrónu, je zmrazit ho.

Citronová slupka je velmi prospěšná pro naše tělo. Posiluje náš imunitní systém, snižuje hladinu cholesterolu a funguje jako prevence rakoviny. Citrónová kůra má navíc antimikrobiální vlastnosti a funguje jako prevence proti bakteriální a mykotické infekci. Odstraňujete tak parazity a červy uvnitř našeho těla.

Zdravotní výhody citrónu

Odborníci se shodují, že častá konzumace citronů vede ke snížení rizika mnoha nemocí a zdravotních problémů.

Zde jsou hlavní výhody citrónu:

  • bojuje proti rakovině

  • snižuje riziko mrtvice

  • bojuje proti zánětlivým onemocněním

  • posiluje imunitní systém

  • funguje jako prevence astmatu

  • ničí nebezpečné bakterie

  • bojuje proti depresi a stresu

  • čistí ledviny a játra

Jaké jsou výhody citronu proti rakovině

Citrónová šťáva, která obsahuje vitamín C, je známa jako alternativní léčba proti rakovině. Kůra nám však poskytuje řadu zdravotních výhod a tím nejdůležitějším je odstranění toxinů z těla. To je důvod, proč je citron považován za úžasný lék na podporu léčby rakoviny.

Studie ukázaly, že extrakt z citronu je schopen zabíjet maligní buňky u mnoha typů rakoviny, jako je rakovina tlustého střeva, rakovina prsu a plic. Několik výzkumných studií došlo také k závěru, že citron zabíjí rakovinové buňky mnohem účinněji, než chemoterapie. Navíc se jedná o zdravější a bezpečnější způsob léčby bez vedlejších účinků.

Získejte co nejvíce z citronu

Citrónová kůra obsahuje zhruba 5-10 krát více vitamínů, než citrónová šťáva. Dr. Marilyn Glenville, expert na výživu a zdraví žen, uvádí, že konzumace široké škály ovocné kůry je zdravější, než samotná šťáva. Většina antioxidantů je zahrnuta právě v kůře, slupce nebo dužině, namísto pouhé šťávy. Z toho důvodu doporučuje konzumovat spíše smoothie, které obsahuje komplet celé ovoce, oproti džusům, které obsahují minimum zdravých složek. U citrusových plodů to může být trošku problém, jelikož jsou kyselé. My vám však poradíme, jak získat z citrónu co nejvíce a to bez hořké a kyselé příchuti.

Jak zmrazit citrony:

  • umyjte a dezinfikujte citrony jablečným octem

  • opláchněte citron vodou a usušte

  • vložte citron na noc do mrazáku

  • zmrzlý citron nastrouhejte komplet i s dužinou, kůrou a semeny

  • vložte jej do zásobníku na kostky ledu pro budoucí použití

Citrónová kůra zvýrazní chuť jídel. Použijte jej jako doplněk pro váš salát, polévku, jogurt nebo těstoviny či zmrzlinu. Přidejte jednu polévkovou lžíci do smoothie, džusu nebo čaje. Buďte kreativní a vymyslete i vlastní způsoby, jak využít tuto super-potravinu.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Podobné články

Back to top button