Zdravé tipy

Jednoduchý a bezbolestný trik, jak odstranit třísku za použití lahve

Každý z nás měl někdy třísku a tak všichni vědí, jak je těžké jí odstranit z kůže. Zvláště ve chvíli, kdy si zadřete malou třísku. Na ty větší jednoduše vezmete pinzetu, lepidlo, lepicí pásku a podobně. Jenže co ty malé? Těch se zbavujeme velmi složitě a ne vždy to zcela jde. Vyzkoušejte tento jednoduchý a bezbolestný trik a uvidíte, že to jde samo.

Horká voda a sklenice

Zbavte se drobných třísek s pomocí horké vody a lahve se širokým hrdlem. Použít můžete například plastovou lahev. Naplňte lahev horkou vodou a to těsně pod okraj. Místo, kde se tříska nachází, dejte na hrdlo láhve a tiskněte. Tlak bude působit na kůži a spolu s párou vytáhne třísku ven.

Jak to funguje?

Pára pomáhá uvolňovat póry a podtlak vytáhne třísku ven. Dáte-li velmi horkou vodu, začne se vakuum tvořit až při nižší teplotě. Vakuum se tvoří právě ochlazováním horké vody v lahvi.

Poznámka: Tento trik bude fungovat jen tehdy, když se vám podaří postiženou kůží úplně uzavřít hrdlo láhve. Něco jiného je, když chcete odstranit třísku z prstu, tak malé hrdlo láhve je někdy těžké najít.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button