Jídlo a stravováníPřírodní léčbaZdravé tipy

Okurkový salát s česnekem: Lék na cholesterol a vysoký krevní tlak

Civilizační choroby, jako vysoký krevní tlak a vysoká hladina cholesterolu, se objevují stále častěji. U vysokého krevního tlaku v lidských tepnách proudí krev mnohem rychleji. Toto celé může vést k hypertenzi a dokonce také někdy i k srdečnímu infarktu, jehož následky mohou být fatální. V boji s vysokým krevním tlakem obyčejně pomáhají léky. S nimi se dá tlak do normálu, člověk nemusí mít žádná zvláštní omezení a funguje dál. Stačí však udělat jen pár změn ve vašem jídelníčku a léky už nebudou potřeba.

blood-pressure-1006790_960_720

Okurky a česnek

Jak je již známo, česnek a okurky mají skvělé léčivé vlastnosti. Když zkombinujete tyto dvě potraviny, stanou se velmi silným a účinným pomocníkem pro vaše tělo. Budou skvěle bojovat s vysokým krevním tlakem a vysokou hladinou cholesterolu. Jenže, jak tyto dvě potraviny skloubit dohromady, aby šlo alespoň trošku o poživatelnou kombinaci? Jednoduše je můžete zkombinovat do salátu. Možná tomu úplně nevěříte, ale výsledek vás jistě mile překvapí. Udělejte si jednoduchý salát, který bude nejen chutný, ale také zdraví prospěšný.

Ingredience:

  • 3 stroužky česneku
  • 1/2 sklenice vody
  • 1 okurka
  • Sůl
  • 2 lžičky jablečného octa
  • Dřevěná mísa

Jak tento salát připravit

Očistěte česnek a spolu se solí jej rozdrťte v dřevěné míse. Přidejte jablečný ocet a dobře promíchejte. Okurku omyjte a nakrájejte na malé kousky. Tyto kousky přidejte do mísy s česnekem, přidejte vodu a znovu dobře promíchejte. Jako ozdobu můžete přidat mátu či koriandr.

Tento okurkový salát s česnekem můžete připravit během několika minut. Budete-li si tento salát dopřávat denně k jídlu, váš vysoký krevní tlak se bude postupně regulovat, až se vrátí do normálních hodnot. Dejte pozor na sůl, přidávejte jí pouze v takovém množství, které neovlivní váš krevní tlak. Jak je známo, vysoký příjem soli může vyvolat vysokou hladinu krevního tlaku.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button