Péče o tělo

4 důvody, proč ženy v pokročilém těhotenství touží po každodenním sexu

Početí dítěte je největší radost v životě, kterou žena může zažít. Mateřství je dar a mnoho žen je nadšeno i tím, jaké změny těhotenství přináší. Ne každá to však prožívá stejně. Nosit v sobě dítě po dobu devíti měsíců je také dost stresující. Víte, co vám zmírní stres? Je to sex! Při nekomplikovaném těhotenství je sex příjemnou činností, která pomáhá posílit svaly usnadňující porod. Mezi další výhody patří také:

1. snížení krevního tlaku

Pravděpodobně o tom nikdo nevěděl, ale sex během těhotenství snižuje krevní tlak. Navíc se uvolňuje oxytocin – známý hormon lásky snižující míru prožívání stresu. Kdo tedy prožívá určitou tenzi, s oxytocinem se napětí zbaví. To je důležité pro princip udržení krevního tlaku v normě. Sex během těhotenství vám nastolí vnitřní klid a sníží riziko infarktu.

2. zlepšuje spánek

Zatímco se těhotné ženy setkávají se všemi druhy nepohodlí včetně bolestí zad a častým močení, může to ovlivnit i jejich spánek. Plod rostoucí v děloze má tak nepřímý vliv na kvalitu spánku, spánek je kratší. Po sexu usnete lépe.

oxytocin

3. zvyšuje intimitu

Sex během těhotenství zvyšuje mezi partnery intimitu. Opět v tom svou úlohu sehraje oxytocin, spojuje citovou vazbu, žena je láskyplnější a důvěrnější. Budete k sobě mít blíž, než kdykoliv předtím.

4. snižuje bolest

Sex během těhotenství snižuje bolest. Hormony jako prolaktin, estrogen a progesteron, zvyšují průtok krve do pánevní oblasti včetně pochvy, a také spouští větší citlivost a lubrikaci.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button