Péče o tělo

Domácí pleťové masky na stažení pórů

Lidé s mastnou pletí mají často viditelné a rozšířené póry, což všichni nenávidí. Jak tedy stáhnout póry, aby byly méně viditelné?

Naštěstí existuje celá řada produktů, které lze nalézt v obchodech, ale také jsou nám k dispozici naše vlastní síly k výrobě mnohem zdravějších variant. Vyjdou také o dost levněji.

Jedlá soda a voda

Spojte dvě lžíce jedlé sody a vody, dobře je promíchejte. Vzniklou pastu naneste na obličej a nechte zaschnout po dobu 15 minut. Jakmile maska ztuhne, opláchněte jí studenou vodou.

Navíc tu jsou i další přírodní prostředky, které jsou velmi účinné. Je dobré o nich vědět. Připravují se pouze ze dvou nebo tří složek.

Růžová voda, citrón, okurka

Oloupejte okurku, její dužninu rozdrťte a přidejte k ní jednu lžičku růžové vody a několik kapek citrónové šťávy. Směs poklaďte na čistou utěrku, přeložte jí a pak aplikujte na obličej, ten následně umyjte studenou vodou.

Citrónová šťáva a vaječný bílek

Budete potřebovat 2 bílky a pár kapek citrónové šťávy. Naneste na obličej, nechte působit několik minut a poté opláchněte studenou vodou. To vám pomůže odstranit mastnotu, odumřelé kožní buňky a stáhnout kožní póry.

Limetková a rajčatová šťáva

pleťovéPřidejte dvě až čtyři kapky limetkové šťávy a promíchejte s malým množstvím rajčatové šťávy. Pak použijte vatový tampón a naneste tekutinu na tvář. Nechte takto působit 15 minut a potom si obličej umyjte studenou vodou. Mastnota z pokožky bude odstraněna, póry se uzavřou a kůže napne.

Limetková šťáva s mandlemi

Namočte několik mandlí v malé misce s vodou a pár kapkami citrónové nebo limetkové šťávy. Nechte působit přes noc a ráno mandle rozmačkejte na pastu, naneste na obličej a nechte působit po dobu 30 minut. Poté obličej omyjte studenou vodou.

Ananas a citrónová šťáva

Smíchejte půl šálku ananasové šťávy se šťávou z poloviny citrónu. Do vzniklé tekutiny namočte žínku, umístěte jí na obličej a nechte působit po dobu pěti minut. Potom si omyjte obličej studenou vodou. Enzymy ananasu pomáhají při stahování pórů a při čištění kůže. Společně s kyselinou z citrónu stahují pokožku.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button