Péče o těloZdravé tipy

19 použití pro vazelínu, o kterých jste netušili

Když se řekne vazelína, napadne nás jen pár věci, pro které se dá využít. To je však velký omyl. Čtěte dál a dozvíte se, jaké má pro vás vazelína široké využití. Připravili jsme pro vás 19 použití pro vazelínu, o kterých jste nevěděli. Uvidíte, že se vazelína stane součástí vašeho seznamu každodenního použití.

Vazelína se hodí pro každou příležitost

Uvidíte, že v našem seznamu najdete pro vazelínu široké spektrum využití. Ta si totiž poradí s péčí o tělo, nahradí kosmetiku nebo za vás zaskočí v kuchyni.

  1. Odlíčení nebylo jednoduší. Jemně natřete oční stíny vazelínou a poté jemně otřete měkkým ubrouskem.
  2. Zvýrazněte si lícní kosti pomocí malého množství vazelíny. Ta vám dodá potřebné kontury a šmrnc.
  3. Přidejte do vazelíny kapku červené barvy a máte vynikající lesk na rty.
  4. Navoňte se na celý den. Potřete se jemně vazelínou na místech, kde se voníte a poté aplikujte deodorant nebo parfém. Uvidíte, že vám vůně vydrží po celý den.
  5. V kombinaci s hnědým cukrem funguje vazelína dokonale jako domácí peeling.
  6. Získejte skvělé opálení. Před použitím opalovacích krémů se jemně potřete vazelínou.
  7. Vytvarujte si obočí. Vezměte si vrstvu vazelíny na prsty nebo řasenku a vetřete ji do obočí, které pak snáze můžete upravit podle potřeby.
  8. Přidejte do očních stínů trochu vazelíny pro jejich zvýraznění. Zároveň zabráníte nevzhlednému vrásnění kůže.
  9. Použijte vazelínu při domácím barvení vlasů. Před celou procedurou naneste vazelínu až ke kořínkům vlasů. Vaše vlasy budou chráněné a navíc vám barva chytne po celé hlavě.
  10. Chybí vám vosk na vlasy? Sáhněte po vazelíně. Uvidíte, že vám poslouží stejně dobře, jako váš oblíbený přípravek.
  11. Vazelína může dobře posloužit i jako hydratační krém. Nevěříte? Tak to vyzkoušejte a nepoznáte rozdíl.
  12. Chcete mít více třpytivé nehty? Využijte vazelínu a aplikujte ji kolem lůžka nehtu. Nový lak bude rázem vypadat třpytivěji.
  13. Trápí vás tvrdá a suchá kůže? Namažte vazelínu před spaním na postižená místa. Druhý den ráno bude vaše pokožka vláčná a jemná.
  14. Zasekl se vám prsten na ruce a nevíte jak s ním dolu. Pod prstýnek přidejte kousek vazelíny a pomalu prstenem otáčejte. Během pár vteřin ho máte z ruky.
  15. Vržou vám dveře nebo máte problém s nějakým závitem? Vazelína vše krásně promaže a vše bude fungovat jako dřív.
  16. Na opotřebované kožené boty funguje vazelína jako živá voda. Vyzkoušejte to.
  17. Tělový peeling můžete mít za hubičku. Přidejte do vazelíny dostatek cukru nebo mořské soli a potřete celé své tělo tímto jedinečným produktem. Pokožka vašeho těla vám za to poděkuje.
  18. Pro zářivé nohy umístěte kousek vazelíny nad kolena. Muži se za vámi budou otáčet.
  19. Nemůžete otevřít lak na nehty, jelikož vám zaschlo víčko? Pro příště do závitu vetřete trochu vazelíny a máte po problému.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button