Péče o těloPřírodní léčba

Jak podpořit léčbu dny přírodní cestou

Dna je nemoc, která se vyskytuje u lidí, kteří mají problémy metabolizovat kyselinu močovou. Obvyklými symptomy dny jsou tuhé a oteklé nohy a silná ostrá bolest. Hlavním důvodem vzniku dny je přebytek kyseliny močové v těle. Organismus není schopen odstraňovat takové množství, aby nedocházelo k nadměrné tvorbě. Když ledviny nejsou schopny odstranit kyselinu močovou, vytváří se krystalické částice a ty se hromadí kolem kloubů.

Jak se zbavit kyseliny močové

Existuje několik způsobů, jak se zbavit kyseliny močové. V prvé řadě byste měli začít změnou životního stylu. Strava je základ i v případě léčení dny. Zdravé a čerstvé potraviny, vysoký příjem ovoce a zeleniny, mořské plody a celozrnné potraviny vás ochrání před vznikem dny. Vyhnout byste se měli zpracovaným cukrům, vysokým dávkám fruktózy, kukuřičnému sirupu nebo potravinám, které jsou bohaté na nasycené tuky a alkohol.

Další způsob, jak ochránit své tělo, je dostatečný příjem tekutin. Pravidelný pitný režim, společně s dávkou přírodních šťáv, které neobsahují umělá sladidla, dobře zavodní tělo a doplní potřebné vitamíny a minerály. Na škodu nejsou ani zelené či bylinné čaje. Zároveň se vyhýbejte stresu a zbytečnému fyzickému i psychickému přepětí. Dopřávejte si pravidelně výlet do přírody, najděte si koníček nebo prostě v klidu relaxujte. Nervy nechte odpočívat. Máte je jen jedny.

Přírodní tonika na léčení dny

Přírodní tonika se osvědčila jako skvělý pomocníci při léčbě dny. Jedlá soda účinně snižuje hladinu kyseliny močové v organismu. Pro prevenci si pravidelně dopřávejte polovinu polévkové lžíce jedlé sody se sklenicí vody. Na léčení dny navyšte dávku na jednu polévkovou lžíci denně.

Dalším přírodním lékem je citrónová šťáva. Ta vytváří alkalické prostředí, které je skvělé na prevenci proti dně. Citrón pomáhá zvyšovat zásaditost v organismu a díky tomu se snižuje tvorba kyseliny močové. Vymačkejte šťávu z citronu do sklenice teplé vody a vypijte ji v dopoledních hodinách na lačný žaludek.

Poslední doporučení, které od nás dostanete, se týká jablečného octa. Ten také přispívá k tvorbě alkalického prostředí. Navíc obsahuje kyselinu jablečnou, která pomáhá k rozpadu kyseliny močové. Kombinace jedné lžíce jablečného octa a jedné sklenice vody funguje skvěle jako prevence dny.

Do svého jídelníčku můžete zapojit i kurkumu, která má silné protizánětlivé vlastnosti a pomáhá k ochraně ledvin nebo bromelin, který je obsažen v ananasu a má analgetické účinky.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button