Jídlo a stravováníPéče o těloZdravé tipy

Minerální voda bojuje s únavou, rakovinou a problémy se zažíváním

Naše tělo musí být vždy mírně zásadité. Většina lidí má ale kyselé tělo. Je to způsobeno velkým stresem, špatným stravováním a nezdravým životním stylem. Proč je to tak důležité? Jak pravděpodobně víte, kyselé tělo vede k únavě, zažívacím problémům a zvýšené hmotnosti. Kromě toho delší doba překyselení zvyšuje pravděpodobnost rakoviny.

Jak to všechno funguje

Stupnice pH vede od  pH 0– 14. Kdy 0 je nejvíc kyselá a 14 je nejvíce zásaditá hodnota. Naše tělo by mělo být v optimální a mírně zásadité hodnotě prostředí pH 7,4. Jednotlivým orgánům se nejlépe daří právě v tomto rozmezí, které se však u každého jedince mírně liší.

Proč je mineralizace tak důležitá?

Je dobře známo, že i výběr potravin je důležitý pro naši hodnotu pH a celkové zdraví. Dr. Otto Warburg, který získal Nobelovu cenu za fyziologii, objevil, že 95% rakoviny je výsledkem kyselého prostředí. V zásaditém prostředí se rakovině nedaří šířit se dále do těla. Kyselost však může i za řadu dalších onemocnění, jako jsou srdeční choroby, cukrovka, osteoporóza nebo jiná chronická onemocnění.

Jak zjistit, zda je vaše tělo příliš kyselé

Zjistit, zda je vaše tělo kyselé, je vcelku jednoduché. Buď si můžete nechat udělat test pomocí papírku, který olíznete, nebo si to můžete odvodit z následujících příznaků:

  • svalová bolest a křeče
  • kontinuální únava
  • dušnost
  • pocit nedostatku kyslíku

Pokud vaše hodnota pH bude klesat, organismus se bude sám snažit o jeho regulaci pomocí ledvin, jater a plic. Udrží tak hladinu pH v rozmezí 7,35 až 7,45. Při dlouhodobém vystavení kyselých látek se začnou poškozovat zdravé buňky, které budou následně pro tělo toxické. Pokud se nezačne problém řešit v čas, dojde k metastázi a rychle začnou expandovat do celého těla.

Příliš kyselá strava

Jednou z největších příčin chronické acidózy je dnešní strava, která obsahuje příliš velké množství cukru, kofeinu, upravených potravin a alkoholu. Pesticidy, růstové hormony a různé chemické přísady, také vytváří kyselé prostředí v našem těle. Tento problém můžete vyřešit pitím minerální vody. Naše tělo je tvořeno ze 70% vodou a z toho důvodu je důležité udržovat správnou hodnotu pH v těle.

Jak si vytvořit minerální vodu

Složení:

  • 1 organický citron (organické citrony nejsou vystaveny pesticidům, což má zásadní význam pro tento recept)
  • 2 litry destilované vody (pokud máte domácí filtr, můžete použít i kohoutkovou vodu)
  • 1 lžíce himálajské soli
  • 1 velká sklenice (vyhněte se plastovým nádobám, které obsahují toxiny a nebezpečné látky)

Nalijte vodu do sklenice a přidejte nakrájený citrón na plátky. Nemačkejte šťávu z citrónu. Přidejte himálajskou sůl a uzavřete nádobu. Uložte ji při pokojové teplotě zhruba na 12-24 hodin. Jakmile je voda odležená, můžete vypít až 3 sklenice vody na lačný žaludek. Vždy minerální vodu konzumujte před snídání a nejlépe v dopoledních hodinách. Skvělý start do začátku dne. Během dne si klidně dopřejte skleničku podle potřeby. Uvidíte, jak se během pár dnů zlepší váš zdravotní stav. Opadne únava a váš mozek bude více soustředěný.

zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button