Péče o tělo

6 nejlepších cviků pro pevný zadeček od fitness hvězdy Amandy Lee

Lidský zadek má tři hlavní svaly: Gluteus minimus (malý hýžďový sval), gluten maximus (velký hýžďový sval) a gluten medius (střední hýžďový sval). Tyto svaly pracují společně na tom, aby člověk mohl nohu posunovat a ohýbat ve všech možných směrech.

Důležitá práce hýždí

Amanda Lee vysvětluje, že hýžďové svaly jsou velmi potřebné, s jejich pomocí člověk činí každý krok. Proto hýždě máme. Jejich prací je pohybovat se, chodit, dělat dřepy i běhat. Po celou dobu pohybu zadek pracuje.

Na správném tvaru zadku se podílí zejména chůze. Pro maximální účinek a propracování hýždí se snaže co nejvíce chodit do kopce, popřípadě, když trénujte na běžícím pásu, nastavte si určitý sklon. Jen dávejte pozor na svá záda a na to, abyste se příliš nepředkláněli.

Amanda Lee své tělo udržuje ve skvělé kondici, během dospívání byla hubená, vážila jen 44 kilogramů. Snažila se svou postavu zlepšit a tak se pustila do aktivního cvičení a také se stravovala podle zdravé výživy. V současné době je Amanda fitness idol mnoha dívek napříč celým světem.

Přinášíme šest nejlepších cviků, jak zpevnit a zvednout hýždě. Vyzkoušet je může každý:

  1. Dřep – kop stranou – 25 opakování

    1

  2. Hýžďový zdvih – 25 opakování

    2

  3. Pulzující dřepy – 25 opakování

    3

  4. Vytočení kolene – 25 opakování

    4

  5. Vysoké vytočení kolene – 25 opakování

    5

  6. Švih nohou – 25 opakování

6

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button