Jídlo a stravováníPéče o těloPřírodní léčbaZdravé tipy

3 denní detoxikační kúra, se kterou vyčistíte své tělo

Je lékařsky potvrzeno, že konzumace kvalitních potravin, je pro lidské tělo velmi důležitá. Přesto občas jíme potraviny, které nejsou zrovna vhodné a obsahují řadu nebezpečných látek. Nejhorší na tom však je, že plno těchto pokrmů je velmi chutných a je velmi těžké si od nich odvyknout. Pokud nechcete změnit své stravovací návyky a odepřít si klobásky či sladké, máte ještě jednu možnost. Ta se skrývá pod detoxikací organismu. V tomto článku vám ukážeme cestu, jak se efektivně pročistit za pouhé tři dny.

Efektivní detoxikace těla

Než začnete s touto metodou očisty těla, musíte přestat konzumovat mléčné výrobky dva dny předtím, než se do toho pustíte. Je to z toho důvodu, že mléčné výrobky jsou pomalu stravitelné a brání tak řádnému očištění těla. Nyní přejdeme rovnou na samotnou detoxikaci.

  1. Noc před počátkem očisty těla vypijte 1 šálek bylinného projímadla. To vám pomůže s vyčištěním střev od škodlivých toxinů a přebytečného odpadu, které mohou způsobit zácpu. Celá detoxikace díky tomuto kroku bude účinnější a přinese lepší výsledky.
  2. Každý den konzumujte citrónovou šťávu s vodou. Smíchejte ½ šálku vody s citrónovou šťávou z 2 celých citrónu. Tento nápoj si dejte před snídaní. Pomůže vám při trávení silně zásaditých potravin.
  3. Během snídaně si pravidelně dopřejte 1,5 šálku grapefruitové šťávy. Pokud nemáte rádi chuť tohoto ovoce, můžete si jej naředit s vodou nebo ananasovou šťávou. Grapefruit a ananas obsahují antioxidanty, které udrží vaše tělo zdravé a čisté.
  4. Po snídani je nutné vypít 1 až 1,5 hrnku čisté mrkvové šťávy. Tento džus si dopřejte mezi snídaní a obědem. Mrkvová šťáva vám pomůže mineralizovat tělo při detoxikaci organismu. Navíc obsahuje betakarotén, který tělo mění na vitamín A, který je velmi prospěšný pro lidské tělo.
  5. V době oběda na vás čeká 1,5 šálky nápoje, který je bohatý na draslík. Tento silný antioxidant se skvěle hodí na pročištění těla. Co obsahuje vysoké množství draslíku? Je to například celer, petržel, mrkev, špenát nebo mořské řasy. Pokud nemáte k dispozici nic z výše uvedených plodin, můžete si pořídit potravinový doplněk. Ujistěte se však, že kupujete kvalitní produkt, který neobsahuje příměsi.
  6. Hodinu před večeří vypijte čaj, který podporuje odhlenění. Tento druh čaje bývá bohatý na zázvor, šípek či mátu. Tyto bylinky jsou velmi užitečné při ucpaném nosu, zahlenění nebo při těžkém žaludku. Různé druhy takových čajů nabízí řada supermarketů nebo obchodů se zdravou výživou.
  7. Před spaním si dopřejte 350 ml čisté brusinkové šťávy, která vám pomůže s odstraněním bakterií a různých druhů infekcí, které mohou trápit vaše tělo, a přitom o tom nevíte. Brusinková šťáva je bohatá na antioxidanty a je velmi prospěšná pro krev a moč.

zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button