Jídlo a stravováníPéče o těloPřírodní léčbaZdravé tipy

Tato úžasná rostlina vás ochrání před rakovinou a cukrovkou

Kopřiva dvoudomá – tato rostlina má jemné chloupky na listech a stonku, které obsahují dráždivé chemické látky, které se uvolňují, když přijdou do styku s pokožkou. Zásah takovým chloupkem není vůbec příjemný. Kopřiva dvoudomá je používána po staletí k léčbě bolestivých svalů, kloubů, ekzémů, artritidy, dny a chudokrevnosti. Hojně se také využívá k léčbě močových problémů, jako prevence proti zánětu, senné rýmě nebo v podobě obkladů pro léčbu bolesti, zánětu šlach nebo bodnutí hmyzem.

Měli byste také vědět, že kopřiva je velmi užitečná pro léčbu dýchacích potíží, jako je například zápal plic, bolest v krku, astma, alergie nebo gangréna. Nedávná studie navíc zjistila, že tato rostlina, je velmi užitečná při léčbě rakoviny prostaty. Lékaři zjistili, že pravidelné užívání 120 mg kopřivy v suchém stavu nebo ve formě kapsli, skvěle funguje jako prevence proti vzniku rakoviny.

Léčivé účinky kopřivy

Níže vám přinášíme další mimořádné výhody, které kopřiva nabízí.

Pozitivní účinky na pleť

Kopřiva má silně antibakteriální vlastnosti. Pravidelným užíváním čaje nebo tinktury (30 kapek 3xdenně), vám tato úžasná rostlina posílí celé tělo a navíc vám odstraní problémy s akné nebo opary.

Léčba infekcí močových cest a ledvin

Kopřiva skvěle funguje při léčbě močových cest a ledvin. Je to především proto, že funguje jako diuretikum, které pomáhá eliminovat bakterie, které se nacházejí v moči. Čaj z kopřivy také skvěle pomáhá jako prevence proti ledvinovým kamenům.

Pro silné a zdravé vlasy

Není to žádná novinka. Kopřivu využívají miliony lidí na celém světě v podobě šamponu, který zabraňuje vypadávání vlasů a eliminuje lupy. Krásné, silné, zdravé a lesklé vlasy již nejsou nesplněným snem. Pokud jste nikdy kopřivový šampón nevyzkoušeli, tak to napravte.

Zlepšení oběhového systému

Kopřiva má skvělé anti-aterosklerotické vlastnosti, jelikož je bohatá na chlorofyl. Díky tomu se zlepší váš oběhový systém a sami budete překvapeni, jaké to má účinky na váš každodenní život.

Prevence proti cukrovce

Potřebujete snížit hladinu cukru v krvi? Lidé, kteří trpí cukrovkou, by si měli třikrát denně dopřát kopřivový nápoj, který pomáhá snížit hladinu cukru v krvi. Stačí uvařit dvě lžíce kopřivy v jednom litru vody.

Předtím, než vyzkoušíte jakýkoliv přírodní lék s kopřivou, se poraďte se svým lékařem. Vyhnete se tak možným zdravotním potížím.

zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button