Péče o těloPřírodní léčbaZdravé tipy

Získejte zpět přirozenou barvu vlasů: Jednoduchý recept zatočí se šedinami

Šedivé vlasy nejsou v dnešní době znakem pokročilého věku. Často se objevují i u mladých lidí, kteří mají do důchodového věku daleko. Jednou z příčin, proč se tomu tak děje, může být nevyvážená strava nebo náznak budoucí nemoci. Existuje však způsob, jak bojovat se šedinami a dokonce navrátit vlasům původní barvu a lesk. Pojďme se podívat na to, jak toho docílit.

Šediny nejsou jen znakem stáří

Barva vlasů nevypovídá jen o věku, ale i také o životním stylu. Z toho důvodu jsou šedivé vlasy mnohem více, než jen estetické problémy. Nevyvážená strava nebo příznak nemoci jsou jednou z možných příčin šedivých vlasů. Vlasy ztrácejí barvu kvůli nedostatku melaninu, který je odpovědný za produkci kmenových buněk obsažených v každém folikulu. V závislosti na genetických predispozicích, se tyto buňky produkují u každého jedince jinak a s věkem klesá jejich množství a dochází tak ke ztrátě barvy a vzniku šedivých vlasů.

Podle tradiční čínské medicíny nevznikají šedivé vlasy kvůli úbytku melaninu, ale především proto, že je něco v nepořádku s kvalitou krve a ledvin. To je totiž hlavním parametrem pro pevnost, barvu a stav vlasů. Pokud se tedy chcete vyhnout zdravotním problémům, dopřejte si chlorofyl, melasu, černá sezamová semínka, mořské řasy, kopřivu nebo pšeničné klíčky, které podporují správnou funkci ledvin a krev. Vyhnout byste se měli nadměrnému užívání mléčných výrobků, masa a soli.

Vznik šedivých vlasů může být také příznakem poruchy štítné žlázy. Nedostatek vitamínu B5, B6, B12 a anémie, stojí za úbytkem barvy. Nedostatečné množství výše uvedených vitamínů, je často spojováno také s Crohnovou chorobou, která má za následek přemnožení bakterií ve střevech a úbytků vitamínů a minerálů.

Nedostatek vitamínu A, zinku a mědi způsobuje problémy vedoucí až k selhání imunity, oslabení stěn žil a v některých případech i k mrtvici a onemocnění krevního systému. Níže vám přinášíme jednoduchý recept na obnovu barvy vlasů přirozenou cestou.

Recept na posílení vlasů a k obnovení přirozené barvy

Pravidelná konzumace pšeničné šťávy poskytuje tělu řadu výhod. V prvé řadě zpomaluje vznik šedin. Navíc skvěle čistí krev a pomáhá při regeneraci pokožky.

Na nápoj pro posílení vlasů potřebujeme:

  • 30 ml listové zeleninové šťávy
  • šálek nasekaného ovoce dle vlastního výběru
  • šálek citrónové šťávy
  • lžíci medu
  • trochu vody

Vše vložíme do mixéru a pořádně namixujeme a promícháme. Podle potřeby přidáme vodu. Konzumujte pravidelně tento nápoj 1-2 krát denně a uvidíte, jak vaše vlasy získají přirozený lesk a původní barvu.

zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button