Péče o těloZdravé tipy

7 rad, jak se vyhnout zákeřným bakteriím v kosmetice

Péče o tělo vyžaduje hodně úsilí. Problémy s pletí jsou často způsobovány bakteriemi, které se usazují při každodenním používání v krémech, štětcích na make-up a podobně. Jistě víte, že takový kartáč na make-up, byste měli čistit minimálně jednou týdně a veškerou prošlou kosmetiku, rovnou vyhodit. Jenže to nestačí.

Kromě těchto zavedených rutin, byste měli mít i čistý prostor, kde skladujete veškerou kosmetiku. Bakterie jsou velmi chytré a jakmile se jednou ocitnou v krému nebo kosmetice, kterou používáte, začnou se množit. To má za následek akné, zarudnutí, podráždění a další kožní infekce. Přinášíme vám 7 rad, jak se vyhnout tomu, aby se vám bakterie dostaly do vašich nástrojů na krásu.

Používejte pumpičky místo plastových boxů

Pokud používáte krém, který je dodáván v tubě nebo ve velké dóze, je vysoká pravděpodobnost, že si tam zanesete bakterie. Používejte takové přípravky, které mají k dispozici pumpičky nebo speciální otvory a vy se tak nedostanete do styku s krémem, tekutinou nebo sérem. Nicméně, pokud je váš oblíbený produkt dodáván v tubě nebo dóze, použijte tampóny místo rukou.

Obměňte řasenku jednou za tři měsíce

Kdykoliv používáte řasenku, která se dostane do kontaktu s řasami nebo ji necháte vyschnout, poskytujete pro bakterie živnou půdu. Opětovaným používáním řasenky se bakterie dostávají přímo do aplikátoru a jsou v něm nastálo. Ujistěte se, že používáte řasenku maximálně tři měsíce a poté si pořídíte novou. Můžete tím zabránit zbytečným problémům s pálením očí či zánětu spojivek.

Kýchání při líčení

Mohlo by se to zdát nevinné, ale kýchání během líčení, přenese bakterie přímo do vašich přípravků. Pokud máte potřebu si kýchnout, snažte se vyhnout infikování vašich oblíbených přípravků. Zabráníte šíření bakterií a možným potížím s pletí.

Aplikování rtěnky po jídle

Tato rada platí pro všechny přípravky na vaše rty. Pokud používáte rtěnku ihned po jídle, roztíráte si bakterie po celé puse a zároveň je přenášíte i na přípravek, který používáte. Bakterie zůstávají na povrchu rtěnky, kde se rozmnožují. Při každém použití se opět vystavujete možnému riziku infekce. Ujistěte se, že jste odstranili všechny potraviny z vašich rtů a pokud možno si před použitím aplikátoru vyčistěte zuby.

Sdílení produktů

Častým nešvarem mezi dívkami je sdílení přípravku k líčení. Pokud je některý přípravek nakažen bakteriemi, zaděláváte si na zdravotní problém. Kamarádka nemusí být náchylná na daný druh bakterie, ale vás to může silně poškodit. Doporučujeme nepoužívat žádné stejné přípravky a rozhodně se vyhýbat půjčování balzámů na rty, které slouží dokonale jako přenašeč oparů.

Čistění štětečků a kartáčků

bakterieJednou za čas vyčistěte své štětečky, kartáčky a další nástroje, které používáte při líčení, optimálně jednou za měsíc. Vyhnete se tak zbytečným problémům. Bakterie se dostanou všude, i když si myslíte, že vše používáte zvlášť, prevence je důležitá.

Vícenásobné použití vašeho štětce

Existují určité typy štětečků a kartáčků, které mohou být použity pro aplikaci make-up, řasenky a i na úpravu obočí. To však neznamená, že byste to tak měli dělat. Použitím jednoho nástroje pro více věcí, vzniká riziko přenesení bakterií, které zapříčiní zdravotní problémy. Nemíchejte tedy jednotlivé přípravky mezi sebou a požívejte dostatek kartáčků, abyste se mohli zkrášlit bez rizika.

zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button