Ostatní

Komáři nám znepříjemňují léto: objevte trik, jak se jich zbavit

Zřejmě se shodneme na tom, že je léto přívětivou částí roku až na obtěžující hmyz. Jedním takovým ošklivým hmyzem jsou samozřejmě i komáři. Hlavním důvodem, proč na ně nepoužít repelent je jejich chemické složení. Používání insekticidů může být nebezpečné.

Repelent proti komárům je na trhu od roku 1956 a hlavní sloučeninou je zde diethyltoluamid (DEET), což rozhodně nešetří ani naše životní prostředí. Je vydán i v seznamu varování na jeho používání. Existují také jiné prostředky, které mají podobný účinek. Přírodní metody komáry odpudí díky vůni, kterou my milujeme, ale komárům zapáchá.

Komáři nám sají krev a to doslova a do písmene. Navíc mohou předávat řadu smrtelných nemocí, např. malárii, horečku dengue a další choroby. Když si pořídíte do oken sítě, budete zavírat dveře a okna, nemusíte je doma odhánět tím, že kolem sebe tleskáte rukama a chcete ho tak zabít. Kolikrát se jim však nevyhneme, protože větrat prostě musíme.

Komáři jsou jednou z hlavních příčin úmrtí v dějinách lidstva. Nemějte však strach, ukážeme vám, jak co nejlépe a nejefektivněji komára odlákat pryč – bez chemie, pouze přírodní cestou.

Jak si připravit nejsilnější přírodní repelent proti komárům? Je to jednoduché, stačí jen smíchat pár éterických olejů citronely, citrónové trávy, eukalyptu a vyrobit účinný sprej.

Další přirozené způsoby, jak na komáry

komářiLevandulový tělový olej

Smíchejte 30 kapek esenciálního levandulového oleje se dvěma lžícemi rostlinného oleje (nejlépe olivového) a potřete si tím kůži. Komáři se od vás budou držet v bezpečné vzdálenosti.

Česnek

Konzumujte česnek každý den. Postupně se vám uvolňuje z vašich pórů, aniž byste o tom věděli, ale na komáry je to účinná bariéra, ty to cítí.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button