OstatníZdravé tipy

8 způsobů, jak pečovat o lámavé nehty

Řešení pro lámavé a slabé nehty nemusí být jen na dně drahé a krásné kosmetické lahvičky. Ve skutečnosti, je spousty způsobů na dosah ruky. Stačí se podívat ve své domácnosti.

Jistě najdete hned několik složek, které posílí vaše nehty a zabrání dalšímu lámání. Existuje jednoduchý a levný postup, jak se starat o vaše nehty. Přinášíme vám 8 tipů, jak pečovat o lámavé nehty.

Citrónová šťáva s olivovým olejem

Smíchejte jednu polévkovou lžíci olivového oleje s několika kapkami citrónové šťávy. Jedná se o velmi účinný domácí lék. Tuto směs používejte alespoň dvakrát týdně. Nejprve roztok aplikujte na nehty a jemně vmasírujte. Poté si vezměte bavlněné rukavice a nechte celou směs působit přes noc.

Tea tree olej a vitamín E

Jedna polévková lžíce tea tree oleje a několik kapek vitamínu E pomáhá ke zdravějším a silnějším nehtům. Navíc to zabrání vzniku plísňových infekcí. Směs používejte tak často, jak uznáte za vhodné.

Vitamín E

Dopřejte si kapsle s obsahem vitamínu E. Uvidíte, jak fantastické výsledky se dostaví v oblasti péče o nehty. Vitamín E je také dobrý pro pokožku a vlasy. Otevřete tobolku a přidejte několik kapek vitamínu na nehet a jemně masírujte. Nasaďte si bavlněné rukavice a nechte působit přes noc.

Masáž

Jednoduchá a efektivní léčba pro křehké nehty. Pokud máte čas, udělejte si chvilku pro sebe a masírujte nehty a nohy několik minut. Používejte hydratační krémy a oleje podle vlastního výběru. Bez ohledu na to, jaký přípravek si vyberete, masáž má blahodárný vliv na hydrataci nehtů a kůže kolem. Navíc se zlepší krevní oběh a nehty budou silnější, zdravější a bez poškození.

Mořská sůl

Smíchejte dvě polévkové lžíce mořské soli s trochou citronové šťávy, tymiánu a tea tree oleje. Vše umístěte do misky a zalijte teplou vodou. Ruce ponořte po dobu 10 až 15 minut, dvakrát týdně. Uvidíte, jak se vaše nehty zpevní již po prvním týdnu.

Bylinné masky

Do šálku horké vody vložte mátový čaj a heřmánek. Nechte odležet půl hodiny. Poté vyndejte jednotlivé složky a do výtažku přidejte půl lžíce olivového oleje a dvě lžíce mouky. Promíchejte celou směs a aplikujte jako masku na nehty. Nechte působit půl hodiny až hodinu. Poté opláchněte nehty vlažnou vodou.

Pivo

Smíchejte stejné množství olivového oleje a jablečného octa. Přidejte zhruba polovinu množství piva. Směs by měla být po celou dobu v teple. Namočte nehty do směsi a nechte účinkovat zhruba 15 minut.

Citrónová šťáva
Odlakovače mohou způsobit vysoušení nehtů. To vede k jejich lámání a odlupování. Jednoduchým řešením problému je citrónová šťáva. Po odstranění laku na nehty, vezměte vatu a pokapejte ji několika kapkami citrónové šťávy. Masírujte nehty pár minut a poté je opláchněte vlažnou vodou. Žluté skvrny zmizí a nehty budou jasnější, než kdy jindy.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button