Péče o těloPřírodní léčba

Zbavte se bolestí krční páteře: stačí k tomu jen sůl a olej

Krční páteř zásobují cévy a nervy. Dokáže relativně dobře pracovat, když má schopné meziobratlové ploténky. Jenže v případě krční osteochondrózy dochází k degenerativnímu procesu zvanému dystrofie.

Fyziologická lordóza páteře se začíná měnit a s tím narůstá i počet problémů, které jsou s tím spojené. Většinou jsou tím ohroženi lidé pracující u počítače nebo v jiné strnulé poloze. Nejhorší je, že si to ani neuvědomují. Je na čase s tím něco dělat, nemyslíte? Přinášíme vám zajímavý recept ze surového rostlinného oleje a soli.

Složení:

  • 10 lžic soli
  • 20 lžic oleje (slunečnicového nebo olivového)

Příprava

Olej a sůl smíchejte ve skleněné láhvi a uzavřete jí. V příštích dnech by měla získat jasnou barvu.

Aplikace

Směs aplikujte na postižené místo a jemně masírujte. Zpočátku jen 2-3 minuty s tím, že každý den budete o tento stejný interval čas prodlužovat. Poté se dostanete až k 20 minutám. Masáž vždy končete tím, že na masírovanou oblast přiložíte kus nahřáté tkaniny. Jelikož masáž může způsobit mírné podráždění kůže, nebojte se pokožku po masáži zasypat trochou dětského zásypu. Nejprve však z kůže odstraňte olej se solí. Výsledky se dostavují cca po 10 dnech. Stimuluje se krevní oběh a zlepšuje svalová regenerace chrupavek a kostní tkáně.

V procesu masírování není výjimkou pociťování ospalosti a mírné závratě. Není to časté, ale je na to potřeba upozornit. Léčba osteochondrózy nemá žádné nežádoucí účinky a poskytuje vynikající výsledky. Směs se dá používat dál, i když lehce ztvrdne.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button