Péče o těloPřírodní léčba

Dýňový olej, velmi účinný přírodní lék

Dýňový olej je pro lidské zdraví velmi prospěšný. Obsahuje bílkoviny, minerální látky, esenciální mastné kyseliny, komplex vitamínů B, vitamín C a vitamín E. To má pozitivní vliv na celé tělo, obzvláště pak na prostatické žlázy. Pomáhá regulovat močení, zmírňuje bolesti, stačí jedna polévková lžíce oleje denně.

Součást každodenní stravy

Obyvatelé některých zemí (Bulharsko, Ukrajina, Turecko, Rumunsko) nemají problémy s prostatou, neboť to jsou země, kde jsou dýňové semínka součástí každodenní stravy. Kromě preventivní a léčebné schopnosti, kterou má dýňový olej na prostatu, má také mnohé další příznivé účinky.

Dýňový olej pomáhá snižovat hladinu cholesterolu v krvi, působí preventivně na aterosklerózu, posiluje imunitu, pozitivně ovlivňuje zrak. Přispívá k lepší náladě, pomáhá se koncentrovat, usnadňuje učení. Dobrý vliv má také na střevní mikroflóru, pleť u dětí a u dospělých pomáhá plodnosti. Kromě léčivých schopností je také velmi chutný, přidává se do jídel pro zvláštní chuť.

ad

Použití zevnitř i zvenku

Dýňový olej a jeho aplikace sahá až do daleké historie. I dodnes se často využívá k masáži těla nebo také jako tonikum. Nalijte trošku do dlaně, rozetřete jej a jemnými a krouživými pohyby masírujte. Umí skvěle vyživovat pokožku, která je pak měkká, jemná a vláčná.

Dýňový olej se také často využívá v péči o vlasy. Umí skvěle vyřešit problémy s lupy a suchou pokožkou hlavy. Postačí jedna polévková lžíce olivového oleje na hlavu. Poté jemně vmasírujte do vlasů i do vlasové pokožky. Nechejte 15 – 20 minut působit a poté pořádně opláchněte.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button