Péče o těloPřírodní léčbaZdravé tipy

Olivovník: Přírodní lék starý 3 500 let

Už v bibli je zmiňováno o olivovnících. Pěstují se od starověku a používají se jako potrava i jako léky po celém světě. Většina lidí však netuší, že olivové listy mají největší léčivé vlastnosti a mohou pomoci od mnoha nemocí.

Olivové listy

Olivové listy jsou plné léčivých účinků a podílí se na léčbě zápalu plic, kapavky, tuberkulózy, chřipky, meningitidy, hepatitidy typu B, herpesu, atd. Kromě toho jsou také využívány po operaci, pro mnohé infekce a bakterie. Tyto antiparazitní, antibakteriální a antimykotické vlastnosti se jim přisuzují díky látce zvané oleuropein.

Čaj z olivových listů

olivovníkČaj z olivových listů je velmi jednoduchý a skvělou prevencí dalším nemocem, které jsme ještě nezmínili (chronický únavový syndrom, encefalitida, pneumonie, infekce močových cest, tuberkulóza, ateroskleróza, záškrt, botulismus, žaludeční vředy a malárie).

Čaj z olivových listů bojuje proti nejrůznějším zdravotním neduhům, ale také posiluje imunitní systém a dodává tělu energii navrch. Tento čaj by měli rovněž konzumovat lidé ve stresu pro relaxaci nebo po chemoterapiích k lepší obranyschopnosti organismu.

 

Recept: Čaj z olivových listů

Ingredience:

  • 15 – 20 ks sušených olivových listů
  • 2 – 3 dl vařící vody

Postup:

Listy olivovníku sbírejte již na jaře a nechte je na vzduchu uschnout. Poté je dejte do skleněné nádoby a skladujte je v chladném a stinném prostředí. Na přípravu čaje vám postačí 15 – 20 listů.

Na sporák dejte hrnec s vodou a přiveďte k varu. Do hrnce vhoďte listy a vařte po dobu 10 minut. Poté sundejte z plotny a nechte chladnout po dobu 15 minut. Lepší chuť čaji dodá med nebo citrón.

Čaj z olivových listů je perfektní pro podporu celkového zdraví a kondice organismu. Je dobré ho konzumovat několik týdnů v kuse, aby se projevily všechny jeho výhody, kterými disponuje.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button