Přírodní léčba

Jak vyléčit ječné zrno

Řasy rostou z folikulů stejně jako třeba vlasy. Mějte však na paměti, že ony se mohou v kůži infikovat, např. stafylokokem. Vzniká poté otok, který zapříčiňuje bolest na okraji víčka kolem kořene řasy, z kterého začne vytékat bílý hnis.

Tomuto onemocnění se říká ječné zrno a trvá zhruba sedm dní. Během této doby se však může rozšířit a postihnout více řas najednou. Odstranění ječného zrna není nic jednoduchého a mnohdy na to nezabírají ani léky.

Léčba ječného zrna pomocí jednoduché metody

Klasické léky na ječné zrno jeho průběh moc neovlivní. A dlouhodobá léčba vede k prohloubení zdravotního problému a může přispívat např. k šedému zákalu. Existuje však lék, který má každý z nás doma a s ječným zrnem si hravě poradí. Nestojí téměř žádné peníze a dá se využít i víckrát, než jednou. Řeč je o vejci uvařeném na tvrdo.

ječnéAplikováním vajíčka na tvrdo 3x denně na postiženou oblast se zbavíte ječného zrna velmi rychle. Doporučenou mastičku od lékaře můžete používat při léčbě i v prevenci. Tento způsob léčby pochází již z dávných dob, kdy naše babičky neměly dostatek peněz na potřebné léky.

Jediné, co bylo po ruce, bylo vajíčko. Teplo z vajíčka pomáhá vyléčit ječné zrno. Výhodou je, že lze stále používat jedno a to samé vajíčko. Stačí, když bude teplé. Horké vejce zabalte do ubrousku a počkejte až malinko vychladne.

Uvidíte, jak se během pár dnů zbavíte ječného zrna a nebude vás to stát žádné úsilí ani dlouhodobou léčbu plnou komplikací. Někdy ty nejúčinnější metody bývají ty nejlehčí.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button