Péče o tělo

Jedna z možných příčin rakoviny prsu: pozorně čtěte

Mnoho lidí si myslí, že antiperspirant a deodorant znamenají totéž. Není to však pravda. Deodorant potlačuje nepříjemný zápach, zatímco antiperspirant obsahuje chemické látky, které ucpávají póry.

Antiperspiranty zabraňují pocení a deodoranty dostaly od společnosti nálepku „nedostačující“, jelikož se přes ně člověk potí. Jak to je ve skutečnosti?

Deodorant ničí bakterie způsobující nepříjemný zápach

Deodorant sice nezabraňuje pocení, ale zakrývá nepříjemný pach a díky antiseptickým složkám ničí bakterie způsobující nepříjemný zápach. S účinnějšími antiperspiranty jsou zase spojovány s různými nemocemi. Za příčinou stojí škodlivé látky v nich obsažené (chemikálie, těžké kovy).

Negativní důsledky pro zdraví

rakovinaAni jeden hygienický nástroj není bez viny. Deodorant i antiperspirant může mít vážné důsledky na zdraví. Mezi spousty lékařů panuje názor, že bránit pocení není zdravé a tělo se jen snaží ochladit.

Řada studií spojila užívání antiperspirantů se vznikem rakoviny prsu. Riziko je navíc větší, když používáte antiperspirant hned po oholení. Hliník je absorbován pokožkou, kde se vstřebá do krevního oběhu a hromadí se v mozku. Tento jev pak podporuje vznik Alzheimerovy choroby.

Z toho důvodu byl jeden čas hojně upřednostňován deodorant, který tyto látky nemá. Nedávný výzkum v něm však objevil paraben – látku, která má na svědomí rakovinu prsu. Nádor uvnitř prsu byl často nasáknutý množstvím parabenů s výskytem po celé prsní tkáni.

Rozhodně vám tedy doporučujeme používat čistě přírodní produkty a ekologické prostředky – neobsahují škodlivé chemické látky. Tady vidíte, že ne vždy se vyplatí slepě věřit reklamám. Je zapotřebí zjistit, zda se skutečně jedná o bio produkt. Hledejte informace o produktech a čtěte složení. Prevence slouží jako ochrana před vznikem závažných nemocí.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button