Péče o těloPřírodní léčba

Zabiják cholesterolu: v létě vás tento nápoj navíc osvěží

Mnoho lidí na světě trpí vysokou hladinou tuků v krvi. Je tím na mysli samozřejmě cholesterol. Nejčastější příčinou zvýšené hladiny cholesterolu je moderní rychlý život spojený se špatným stravováním. Predispozice pro ukládání tuku je však dána i geneticky.

Právě cholesterol stojí za spoustou zdravotních problémů, jako je např. onemocnění srdce. To v závěru stojí více životů, než třeba rakovina prsu či plic. Dobrou zprávou však je, že hladinu cholesterolu v krvi umíme snižovat.

Jak nejlépe snížit hladinu cholesterolu v krvi

Z dlouhodobého hlediska je nejlepším způsobem změna stravovacích návyků. Ubránit se tučným jídlům a naopak je nahradit ovocem a zeleninou. Výrazně snížíte hladinu cholesterolu v krvi. Normální hladina cholesterolu je něco mezi 4,60 a 6,20 mmol/l. Pokud snížíte spotřebu tučných jídel a přidáte pravidelný pohyb, dosáhnete této hladiny celkem snadno.

Zde přikládáme recept na skvělý nápoj. Vše, co potřebujete, jsou jen dvě extra silné přísady – citrón a česnek.

Zabiják cholesterolu – receptcholesterol

  • 1 kg citrónů
  • 30 stroužků česneku
  • 1 litr vody

Citróny nakrájejte na plátky. To samé s česnekem nebo ho můžete i rozdrtit, event. nastrouhat. Do hrnce nalijte vodu a přiveďte jí k varu. Jakmile se voda začne vařit, přidejte plátky citrónů a česnek. Nechte povařit zhruba 2-3 minuty. Hrnec odstavte a směs nechte vychladnout. Jakmile směs vychladne, nápoj sceďte skrze sítko či plátýnko do skleněné láhve. Odpad v sítku ještě vymačkejte do láhve, získáte tak více živin.

Tento nápoj byste měli popíjet 3 krát denně před každým jídlem. Ideální množství se pohybuje kolem 0,03 nebo 0,05 l. Po celou dobu skladujte směs v lednici. Jedna litrová láhev vám vydrží zhruba na deset dnů.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button