Péče o těloPřírodní léčba

Odstraňte fibromy a kožní bradavice snadno a rychle

Kožní bradavice jsou nezhoubné výrůstky na kůži a vypadají jako malé a měkké uzlíky. Jsou velké několik milimetrů. Barvu mívají totožnou s kůží, mohou však být někdy lehce pigmentované. Tyto změny nejsou rakovinné, ale mohou představovat estetický problém, jelikož jsou viditelné.

Kde se mohou fibromy vyskytovat?

Kožní bradavice se mohou nejčastěji vyskytovat v místech, kde dochází ke stárnutí kůže. Obvykle tedy na krku, tříslech, v podpaží, pod ňadry, na břiše, u očních víček. Mohou se však vyskytovat na jiném místě na kůži, to však jen jednotlivě. Objevuje se u lidí ve středním věku. Ve skutečnosti nejsou fibromy nijak vzácné, minimálně jeden má na těle snad každý člověk.

Fibromy mohou představovat problém, můžou pracovat, růst, krvácet a podobně. S věkem se zvyšuje jejich počet a také velikost. Diagnostikovat fibromy lže pomocí lékařského vyšetření, které podstoupíte u dermatologa či kožního lékaře. Ten poté, z výsledků rozhodně, jaký bude způsob léčby.

Příčiny vzniku fibromů

Příčina vzniku fibromů není dosud přesně známá. Důležité faktory, které ovlivní jejich vznik a také vývoj jsou genetika a obezita. Počet fibromů na lidském těle se pohybuje v průměru od několika kusů do několika stovek.

Kožní bradavice se nejčastěji odstraňují během podzimu či zimy. Slunce je tak méně výrazné, lidé se méně potí a podobně. Odstraňují se nejčastěji u dermatologa s elektrokoagulací, asanací, radiochirurgií a laserem. Není-li na těle větší počet fibromů či to nejsou vyšší plochy, pak lze vše zvládnout během jedné návštěvy. Pokud je tomu jinak, je nutno ošetření opakovat.

Po odstranění fibromů zůstávají na těle strupy. Ty obvykle zmizí během chvíle, když lokálně mažete antibiotika, zvyšujete hygienu a často se sprchujete. Po takovémto zákroku je důležité, abyste zabránili pocení, větší fyzické námaze a uzdravíte se bez komplikací.

Přírodní odstranění fibromů

Na fibromy můžete jít také přírodní cestou a to s pomocí jablečného octa. Má se za to, že jablečný ocet je jedním z nejúčinnějších přírodních léčiv. Díky němu můžete léčit různé zdravotní potíže. Jedním z těch potíží je právě odstranění fibromů. Pomáhá díky tomu, že je kyselý.

Jablečný ocet je velmi levný, účinný a čistě přírodní prostředek, jak se fibromů zbavit. Důležité však je, abyste jablečný ocet k odstranění fibromů nepoužívali na oblast okolo očních víček. Může vaše oči podráždit. Tato jednoduchá metoda funguje u většiny lidí.

Jak odstranit fibromy s pomocí jablečného octa?

ApfelsaftOblast okolo fibromu pečlivě umyjte vodou a jemným mýdlem. Můžete nechat fibrom ponořený ve vodě cca 15 minut, popřípadě jej něčím třít (novým zubním kartáčkem a podobně). Poté místo pečlivě vysušte.

Kousek vaty či vatového tampónku namočte v jablečném octu a přebytek z něj jemně vyždímejte. Umístěte přímo na fibrom a zafixujte, nejlépe náplastí nebo obvazem. Důležité je, aby namočený vatový tampónek či kus vaty zůstal na svém místě. Nechte působit po dobu 15 minut a poté sundejte. Opláchněte vodou.

Tento postup opakujte třikrát denně po dobu několika dní až jednoho týdně. Potřebujete-li, klidně i více. Fibrom bude postupem času tmavší a tmavší, objeví se strupy, které pak opadnou.

V závislosti na velikosti fibromu, tedy jak hluboko v kůži fibrom je, bude možno vidět malé poškození (jizvy). Vezměte do ruky měsíčkovou mast či gel aloe vera a několikrát natírejte. Není-li fibrom hluboko pod kůži, pak by k jizvám docházet nemělo, jestliže jste udělali vše správně.

Upozornění:

  1. Ujistěte se, že se ocet nedostane a neproudí do kůže okolo fibromu, jelikož pak může kůže začít červenat
  2. Strup v žádném případě netrhejte, čekejte, až odpadne sám!
  3. Jakmile se začne tvořit strup, jablečný ocet už nepoužívejte

Tuto metodu si pochvaluje mnoho lidí, je levná a velmi účinná, bez lékařského zásadu. Mnoho lidí tak potvrzuje, že skutečně funguje. Vyzkoušejte jí i vy!

Zdroj: web cuisineandhealth.com, odkud jsme při psaní čerpali, již není v provozu, proto není možné zdroj navštívit.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button