Péče o tělo

Návod k omlazení pokožky rukou: vajíčka, brambory, šípkový olej a další

Naše ruce musí za den splnit plno úkolů, které je opotřebovávají a namáhají. Je zvláštní, kolik peněz dokážou ženy utratit za množství přípravků na pleť a různé procedury na vlasy. Ruce jsou však často opomíjeny. Přitom právě na nich se nejvíce podepisují roky života.

Proč? Je to dáno především slabším pokrytím kůže. Tato kůže je tenčí, než na obličeji, proto je ke vlivům stárnutí daleko náchylnější. Na zadní straně rukou není skoro žádný tuk, takže se do značné míry začnou poškozovat vlákna elastinu a kolagen. Děje se tak i ve spojitosti se škodlivými účinky častého mytí. Už chápete, proč ruce potřebují speciální péči? Naštěstí o ně lze pečovat s minimálním úsilím a s maximálními výsledky.

Domácí recepty k omlazení rukou

Vajíčka

Vejce zlepšují pružnost pokožky. Oddělte vaječné bílky a smíchejte je s 1 polévkovou lžící medu. Tuto směs naneste na ruce nějakým menším kartáčkem a nechte zaschnout. Potom důkladně omyjte vodou a mýdlem.

Brambory

Silné účinky brambor dodávají rukám hedvábnou jemnost a jsou po nich úžasně hladké. Upečte dvě středně velké brambory a pak je vidličkou rozmačkejte na pyré. Přidejte 2 lžíce olivového oleje, medu a mléka a uložte do lednice. Aplikujte 2 – 3x týdně a nechte působit po dobu 15 minut. Konečně si umyjte ruce vodou a mýdlem.

Šípkový olej

Olej poskytuje pokožce pevnost a pružnost, tím zamezuje stárnutí. Ruce krásně vyživuje. Když ho budete na ruce potírat každý den, naučíte se u toho i příjemně relaxovat.

Ruce se skvrnami

Citrón a cukr

Vymačkejte šťávu z ½ citrónu a promíchejte se 2 lžičkami cukru. Používejte to jako směs na masáže rukou – krouživé pohyby podpoří mikrocirkulaci. Ruce poté umyjte mýdlem a studenou vodou.

Hydratované ruce

Mandlový olej

omlazeníPonořte ruce do mandlového oleje a následně je dejte do studené vody a vydržte po dobu 5 minut. Poté vysušte a naneste nějaký mastnější krém. Navlékněte si bavlněné rukavice a nechte působit přes noc. Ráno budou ruce nádherně vláčné.

Vazelína

Aplikujte na ruce vazelínu. Opět si navlékněte bavlněné rukavice a ráno pocítíte rozdíl.

Zabraňte těmto věcem:

  • Nekousejte si nehty! Má to vliv na pokožku, navíc potlačuje nehtům přirozeně růst.
  • Vyhněte se častému kontaktu s teplou vodou – vysušuje ruce. Studená voda je lepší.
  • V chladném počasí noste rukavice.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button