Péče o těloPřírodní léčba

Trhlinky v ústním koutku? Chybí vám zřejmě vitamín B

Lidské tělo je úžasný mechanismus. Najde mnoho způsobů a možností, jak vám sdělit, že vám chybí důležité vitamíny. Je proto na místě, všímat si těchto příznaků včas a nebrat je na lehkou váhu. Prevence může zabránit vzniku některých vážných chorob a onemocnění.

Trhlinky v koutku úst

ústníJedním z nejčastějších příznaků jsou trhlinky v koutku úst. Známou příčinou je nedostatek vitamínu B. Prasklý koutek je také dáván do souvislosti s onemocněním žaludku. To je doprovázeno sekrecí žaludeční kyseliny, jež ničí rty. Nedostatek železa a anémie, se také podepisuje na zdraví rtů. Dalším problémem je bakterie zvaná Candida, která může vyvolat rakovinu. Poslední možností je špatná ústní hygiena a nevhodné hygienické podmínky.

Všechny výše uvedené potíže mohou souviset s nastupující cukrovkou.  Pokud máte jeden z těchto problémů, je na čase zvýšit přísun železa, zinku, vitamíny skupiny B, např. niacin (B3), riboflavin (B2) a B12.

Máme pro vás řešení

Nemusíte ihned šílet a běhat do lékárny pro vitamíny včetně doplňků stravy. Bohatě stačí, když budete jíst více tofu, lněných semínek, sýru, špenátu, arašídů, meruněk, chřestu a všech druhů semen či luštěnin. Dále kombinujte potraviny, třeba brokolici s kapustou – jsou velmi bohaté na vitamín C.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button