OstatníZdravé tipy

Účinný sprej proti plísním bez chemie

Dnes si ukážeme, jak bojovat proti plísním. Kdo bydlí ve vlhkém domě, zřejmě se u něj na zdi plíseň čas od času objevuje. Známe metodu, která vám bezpečně pomůže odstranit plísně a dokonce i nepříjemný zápach z pračky! Hlavní složkou této domácí receptury je tea tree olej. Jedná se o éterický olej, který byl po staletí používán domorodci. Je převzat z listů Melaleuca alternifolia (rostliny pocházející z Austrálie). Zajímavé je, že tea tree olej se nikde jinde v přírodě nevyskytuje. Jak ho používali domorodci? Rozdrtili listy, položili je na ránu či popáleninu a místo zafixovali bahenním zábalem.

Odborníci tvrdí, že australští vědci vědí o antiseptických vlastnostech oleje cca od roku 1920. Přišlo se na to, že je tea tree olej 100x účinnější, než známý germicid – kyselina karbolová. Dezinfekční účinky tea tree oleje jsou nepředstavitelně silné. V nedávné studii bylo uvedeno, že účinně léčí problémy s dýcháním v širokém spektru, od běžné bolesti v krku, kašle a rýmy až po průdušky, astma a tuberkulózu. Má také antibiotické vlastnosti, které pomáhají při léčbě kožních infekcí, vyrážek, popálenin, lupů, atd.

Tea tree olej se dá využít k odstranění plísní v domě. Dezinfikuje a eliminuje všechny druhy bakterií a plísní. Tato domácí metoda je velmi snadná. Musíte jen postupovat podle jednoduchých pokynů. Zde je to, co je potřeba udělat:

Jak odstranit plíseň s tea tree olejem

Budete potřebovat následující ingredience:

  • 2 lžičky oleje z čajovníku
  • 2 šálky vody
  • tkanina
  • 1 pár gumových pracovních rukavic

Požadované množství čajovníku smíchejte se dvěma šálky vody a přelijte do rozprašovače. Nastříkejte na plíseň. Uvidíte, jak rychle půjdou nečistoty dolů. Směs nechte působit, navlékněte si rukavice a tkaninou setřete dolů. Výsledky budete ohromeni.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button