Péče o těloPřírodní léčbaZdravé tipy

Petrželový čaj léčí otoky, ale také jim předchází

Nejsilnější čaj proti oteklým nohám existuje a otoky odbourává přirozenou cestou, což je jeho nespornou výhodou. Než začneme s vlastní výrobou, měli byste vědět, proč tímto problémem trpíte. Lékařští odborníci tvrdí, že oteklé nohy jsou způsobené mnoha důvody.

Mezi ty nejčastější patří: vedlejší účinky některých léků, premenstruační syndrom, špatný krevní oběh, konzumování již zpracovaných potravin s vysokým obsahem soli, atd. Doprovází i stavy, kdy jsou celkem běžnou součástí – těhotenství, po dlouhém stání nebo sezení a určitě byste přišli ještě na jiné situace. Chronické otoky jsou však varovným signálem k tomu, že byste měli navštívit svého lékaře.

Fakta o otocích

Otok sám o sobě není škodlivý, ale je nepříjemný. Pokud máte jednu nohu více oteklou, než tu druhou nebo máte i otok v obličeji, konzultujte svůj stav s odborníkem. Kdyby stála za problémem krevní sraženina, ohrožovala by vás i na životě. Otok je příznak a po příčině je nutné pátrat vždy!

Nedávná studie zveřejněná v Journal of Ethnopharmacology, zjistila, že petržel je diuretikum. Působí inhibicí sodíkových iontů a draslíku. Ty ovlivňují proces osmózy a zvyšují průtok moči močovou soustavou.

Petržel je mimořádně zdravou bylinou bohatou na draslík. Většina chemicky vyrobených diuretik ve skutečnosti způsobuje nižší hladinu draslíku v těle. Používejte petržel jako doplňkovou léčbu, zabraňuje vedlejším účinkům skupiny těchto léků. Novější studie provedená v Brazílii prokazuje u petržele i hypotenzní aktivitu, což znamená, že také dobře snižuje krevní tlak.

Recept na nejlepší domácí lék proti edému:

Slavný Dr. John R. Christopher říká, že byste měli vyzkoušet čaj z petržele. Pomáhá léčit, zabraňuje estetickému i zdravotnímu problému. Pro nejlepší výsledky je potřeba vypít alespoň dva litry denně.

Čaj je snadný, držte se těchto pokynů:

Omyjte petržel i s listy a kořeny, vše pak nasekejte. Množství ¼ šálku napěchujte do infuzního sítka. Spařte šálkem vroucí vody nebo petržel ponořte do čajové konvice. Nechte působit po dobu 5 minut a vyjměte směs. Čaj můžete obohatit o chuť zázvoru, citrónu či medu.

Ideálních výsledků dosáhnete, když budete čaj popíjet ještě teplý. Můžete k tomu přes den přidat ještě cviky nad úrovní srdcem. Tekutina z nohou se tak rychleji přemístí do srdce. Podložte si nohy polštářem. Když budou nohy ve zvýšené poloze, získáte tak další zdravotní výhody.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button