Péče o těloPřírodní léčba

Jak odstranit tmavou kůži v oblasti třísel

Zejména mnoho obézních lidí a lidí s tmavší pletí trpí onemocněním Acanthosis Nigricans, neboli akantózou. Nejčastěji postihuje oblast třísel. Setkáte-li se s tmavší pletí v těchto oblastech, nebojte se. Ve většině případů se nejedná o nic vážného, jen vzácně je to příznak vážnějšího onemocnění, jako je hormonální nerovnováha, nádor nebo cukrovka.

Časté svědění, pálení a změna pigmentu

Některé příznaky akantózy přinášejí svědění, nahnědlou kůži, jemnější pokožku a podráždění. Nemusí se jednat vždy o všechny příznaky a už vůbec ne na všech částech těla. Pokud máte takovéto příznaky, navštivte svého dermatologa. Jako bonus vám přikládáme přírodní metody, jak zesvětlit své tmavé partie těla.

Přírodní způsoby na odstranění akantózy

  1. Jedlá soda

Pomáhá odstranit tmavé skvrny a vyčistit pokožku. Vytvořte hustou pastu ze tří dílků jedlé sody a jednoho dílu vody. Směs aplikujte na postiženou oblast. Nechte zaschnout a poté ji opláchněte. Postup opakujte zhruba dvakrát až třikrát týdně.

  1. Aloe Vera

Skvělý přírodní lék na regeneraci kožních buněk a prevenci rakoviny. Naneste gel z Aloe Vera na postižené místo a nechte působit po dobu 20 minut. Poté jej opláchněte. Pro dosažení optimálních výsledků, proveďte stejný postup každý den, dokud nebude oblast světlá.

  1. Citron

Kromě vitamínu C, je citron schopný odstranit odumřelé buňky a upravit tón pleti. Naneste citronovou šťávu na postižené místo a masírujte několik minut. Poté nechte působit 20 minut a nakonec šťávu opláchněte.

  1. Okurka

Tato chutná zelenina zabraňuje brnění a podráždění pokožky. V kombinaci s citronovou šťávou dosahuje skvělých výsledků. Smíchejte citron s okurkovou šťávou a přidejte špetku kurkumy. Naneste na tmavá místa a nechte působit. Vzhledem k tomu, že tato směs nemá žádné vedlejší účinky, lze ji použít každý den. Postiženou oblast můžete také třít plátkem okurky.

zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Štítky

Podobné články

Back to top button