Péče o těloPřírodní léčba

Vitální klouby s želatinou

Problémy s artritidou, revmatem, osteoporózou nebo klouby jsou nepříjemné a léčení může být nákladné, dlouhé a s nejistým výsledkem. Vyzkoušet můžete přírodní recept, který vás stojí minimum financí.

Želatina jako lék

Ta pravá přísada pro vás je želatina. Jestliže chcete vyléčit zraněné koleno, chodidlo, krk, pak je želatina to pravé pro vás. Skvělou volbou je želatina i ve chvíli, kdy chcete posílit kosti a klouby.

Následující recept, který vám přinášíme je velmi účinný na různé záněty a problémy s kostmi. Lék schvaluje také řada tradičních léčitelů po celém světě. Jde o recept, který si snadno připravíte doma a jeho hlavní ingrediencí je právě želatina.

želatina

Ingredience:

  • 1 lžička želatiny
  • jogurt
  • sklenice vody

Postup:

Smíchejte želatinu s jogurtem a sklenicí vody. Vše dobře promíchejte, vytvořte hustou směs. Tu poté konzumujte, a to vždy před spaním. Je možno kombinovat s nějakou obilninou nebo mlékem.

Jestliže trpíte onemocněním kloubů či kostí, pak můžete tento lék konzumovat během dne a před spaním. Lék zabere velmi rychle. Během prvního týdne dochází ke zmírnění bolesti kloubů.

Přírodní léčba

Léčba trvá obvykle čtyři až šest týdnů a je vhodná pro všechny, kteří trpí špatnou pohyblivostí a pro starší lidi. Želatina je živočišného původu a je výsledkem hydrolýzy proteinu kolagenu. Ten je hlavní složkou šlach, chrupavek a podobných tkání.

Možná jste si toho dosud nevšimli, ale želatinu najdete také v některých výrobcích z mléka, mléčných výrobků, cukrovinek a masa. Jde o želatinu, která je označována jako E441.

Během procesu stárnutí lidské tělo ztrácí schopnost produkovat kolagen a snižuje se pružnost mikrovláken. V takových chvílích lidé ztrácejí mobilitu, pohyb je těžší, bolestivější a tělo potřebuje více času, než se „zahřeje“.

Želatina je vhodná pro:

  • Lepší kvalitu spánku
  • Lepší látkovou výměnu
  • Snižuje náchylnost k sezónním alergiím a ke stimulaci celulitidy
  • Podporuje kvalitu a růst nehtů
  • Přispívá k pružnějšímu tělu
  • Zpomaluje proces stárnutí

Želatina se vyrábí z různých zvířat, např. z prasat a skotu. Při nákupu želatiny si dobře zkontrolujte štítek a zjistěte, z jakého zvířete se želatina vyrábí. Nejlepší želatina je ze skotu.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button