Přírodní léčbaZdravé tipy

Přírodní řešení – léčba zánětu vedlejších nosních dutin za pět dní

Během zánětu vedlejších nosních dutin se objevují nepříjemné bolesti hlavy, které vás mnohdy zaženou do postele. Jak se proti těmto projevům bránit a zánět vyléčit? Postačí vám na to pět dní a tento přírodní lék!

V chladnějším počasí je větší šance, že se můžete nachladit a tím hrozí riziko, že se u vás projeví zánět dutin. Záněty vedlejších nosních dutin doprovázejí bolesti hlavy, napětí v horní části obličeje, nad obočím či v horní části nosu. A klasické léky proti bolesti vám v tomto případě nemusejí pomoci. Místo analgetik sáhněte po přírodním řešení, které bude možná účinnější.

zánětu

V boji proti zánětu je velmi dobrým pomocníkem křen. V první řadě je třeba křen nastrouhat. Dejte jej do uzavíratelné sklenice, zalijte octem a pečlivě zavřete. Směs je dobré udržovat po dobu deseti dnů při pokojové teplotě. Občas směs promíchejte.

Samotné užívání tohoto léku je jednoduché. Každý den otevřete tuto sklenici a hluboce vdechujte vůni křenu po dobu pěti minut. Každý den si také ze sklenice nalijte ocet s vyluhovaným křenem na gázu či tkaninu, dejte na čelo nebo na zadní část hlavy a nechejte působit. Léčba trvá po dobu pěti dní. Zbavíte se nepříjemné bolesti hlavy.

Jiným řešením může také být inhalace směsi, kterou si jednoduše připravíte doma.

Ingredience:

  • 1, 5 l vody
  • 50g křenu

Postup:

Dejte do hrnce křen s vodou a nechte vařit. Směs poté stáhněte ze sporáku a dejte na stůl. Mezitím si připravte ručník. Nad hrnec se směsí se nahněte, hlavu přikryjte ručníkem a inhalujte několik minut. Krásně vám to uvolní nosní dutiny a pomůže v léčbě.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button