OstatníZdravé tipy

Posypat matraci jedlou sodou? Jednoduché a účinné řešení

Mnoho lidí nevěnuje své matraci velkou pozornost, což je velká škoda. V tomto článku budeme prezentovat domácí způsob čištění, který vám zlepší stav matrace a pomůže k lepšímu spánku. Jde o metodu, která je velmi levná a naprosto jednoduchá. Můžete se tak zbavit všech chemikálií, drahých prostředků a všeho, co doma máte. Po použití této metody zjistíte, jak na to.

A co k tomu budete potřebovat? Je to jednoduché, stačí jen jedlá soda. Chcete-li navodit příjemnou atmosféru a uklidnit svůj spánek, pak přidejte kapku éterického oleje.

Pravidelné čištění matrace

Nyní k sobě buďte upřímní, jak často čistíte matraci? Pokud tomu je již dlouho, co jste svou matraci vyčistili, pak je na čase vyčistit jí, co možná nejdříve. Budete se divit, kolik špíny existuje ve vaší matraci. Většina z nás si odmítá připustit, že by v matraci mohlo být tolik choroboplodných zárodků. A právě matrace je pro ně ideální prostředím k množení. Mnozí lidé na toto nechtějí ani pomyslet. To je jeden z důvodů, proč si uvědomit, že matraci není možno čistit jen občas, ale pravidelně.

Snadno se zbavte nečistot

Tento článek vám napoví, jak se snadno zbavit nečistot v matraci. Možná si říkáte, že pravidelné převlékání povlečení je dostačující, abyste udrželi svou postel čistou. Pravdou však je, že častá výměna povlečení je sice správná, ale není tím jediným. Nakonec to bude vaše matrace, která je zdrojem znečištění. Všechny nečistoty, prachy, pot, tělesné tekutiny a další končí právě v matraci. Trvá nějakou chvíli, než se matrace znečistí, většina lidí však matraci čistí jen zřídka, nebo nikdy.

Jak čistit matrace?

Podívejte se na video níže a naučte se, jak snadno a správně vyčistit matraci od všech nečistot. Ze všeho nejdřív je nutné vzít vysavač a matraci důkladně vysát a posypat jedlou sodou. Vysátí matrace odstraní všechen prach a jedlá soda pomáhá ničit všechny bakterie. Jakmile budete mít hotovo, můžete použít sprej na matraci s roztokem vody s několika kapkami esenciálního oleje. To hezky matraci provoní.

Jde o velmi jednoduchou, a přitom tak účinnou techniku, která pomáhá matraci vyčistit od všech nečistot, dezinfikuje jí a chrání před všemi bakteriemi, které se mohou do matrace dostávat. Vyzkoušejte tuto metodu také vy a podělte se o ní se svou rodinou a přáteli. Čistá matrace je velmi důležitou součástí lepšího a příjemnějšího spánku.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button