Jídlo a stravováníPřírodní léčbaZdravé tipy

Starověká indická léčba: připravte si i vy konzervované citróny!

Zakonzervované citróny jsou v indické a severní africké kuchyni známé a využívané, a to díky množství výhod, kterými disponují. Citróny jsou pro lidské zdraví velmi prospěšné. Kvašená verze citrónů umožňuje využití např. do koktejlů, salátů, masových pokrmů, džusů a k mnoha jiným potravinám. Má však také jiné možnosti využití. Jak si tento lék připravit a čerpat léčivé účinky?

index

Ingredience:

  • 4 až 6 organických citrónů
  • 1 polévková lžíce mořské soli na citróny
  • Sklenice

Postup přípravy:

Z citrónů odstraňte všechny stonky a udělejte na obou koncích citrónů hluboký řez ve tvaru písmene X. Poté vezměte špetku soli, rozdělte jí na polovinu a dejte do citrónu trochu soli. Stejný postup opakujte také u dalších citrónů. Vezměte sklenici, na dno nasypte vrstvu soli a vložte citróny, které jsou naplněné solí. Poté je zastříkněte citrónovou šťávou do sklenice. Na citróny přidejte špetku soli.

Následně nádobu uzavřete a nechejte ležet dva až tři dny. Jednou za den nezapomeňte citróny stisknout, abyste zajistili, že zůstanou ponořeny pod citrónovou šťávou. Po třech dnech dejte sklenici s citróny do lednice a počkejte další tři týdny. Kůra citrónů hezky nasaje lák. Po třech týdnech citróny opláchněte, odstraňte dužinu a všechna semena. Poté můžete kůru nasekat. Z citrónů se totiž bude využívat kůra. A vydrží až šest měsíců, skladuje-li se v lednici.

Z citrónů smyjete sůl, vytáhnete dužinu a kůru přidáváte volně do jídla, do kterého potřebujete.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button